Reasult biedt gratis datacheck aan tijdens CorporatiePlein

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Met de ingang van de nieuwe Woningwet dit jaar is marktwaarde verhuurde staat een belangrijk onderwerp geworden bij woningcorporaties. Softwareleverancier Reasult speelt hierop in met haar taxatiemanagementsysteem, en wil corporaties hier meer over vertellen tijdens CorporatiePlein, de bedrijfsvoering & ICT-beurs voor woningcorporaties op 24 september in Expo Houten.

"Reasult ondersteunt al bijna tien jaar meer dan vijfentwintig woningcorporaties in het op een efficiënte wijze waarderen van vastgoedportefeuilles op marktwaarde," legt Inge van Hal van het Gelderse bedrijf uit. "Wij bieden daarvoor twee versies van ons systeem aan die allebei de marktwaarde in verhuurde staat uitrekenen: basis en full. Of men nu kiest voor de basis-versie of voor de full-versie, de kwaliteit van de brongegevens van de corporatie is van groot belang om te komen tot een goede waardering. Onze ervaring de afgelopen jaren is dat de kwaliteit van benodigde gegevens bij veel corporaties onvoldoende is. Om tijdig tot een goede waardering te komen, adviseren wij om nu al te starten met het op orde brengen van de datakwaliteit."

Om deze reden biedt Reasult speciaal voor de deelnemers aan CorporatiePlein een gratis datacheck aan. Inge legt uit: "Wij vragen de corporatie om brongegevens van haar vastgoedportefeuille aan te leveren. Met ons gecertificeerde taxatiemanagementsysteem valideren wij vervolgens de kwaliteit van deze data. De corporatie ontvangt een rapportage met daarin onze bevindingen. Op basis van onze kennis en ervaring op dit vlak geven wij hen tenslotte enkele tips mee voor kwaliteitsverbetering. Op deze manier is de fundering voor een goede marktwaarde verhuurde staat alvast gelegd."

Reasult is tijdens CorporatiePlein te vinden op stand 19.