Regio Stedendriehoek kiest Enserve voor secretariaat urgentie- en geschillencommissie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Vanaf 1 september jl. verzorgt Enserve het secretariaat van de urgentie- en geschillencommissie in de regio Stedendriehoek. Woonkeus Stedendriehoek, het samenwerkingsverband van corporaties in de regio Apeldoorn, Deventer en Zutphen, koos hiervoor om kosten te besparen en de efficiëntie te verhogen.

De keuze van Woonkeus Stedendriehoek voor Enserve was snel gemaakt. Enserve verzorgt immers sinds begin van dit jaar al de exploitatie van de woonruimteverdeling van Woonkeus Stedendriehoek. Tot dusver voerde Woonkeus nog een eigen secretariaat voor de onafhankelijke urgentie- en geschillencommissie in de regio. Echter, de kosten hiervan waren relatief hoog, evenals de kwetsbaarheid. Dit laatste was een gevolg van de beperkte omvang van het secretariaat.

Woonkeus Stedendriehoek is blij met de overdracht naar Enserve. Enserve biedt veel kennis en ervaring op het gebied van urgenties en geschillen. Sinds 2001 voert zij al het secretariaat voor de urgentie- en beroepscommissie binnen de regio Arnhem-Nijmegen. Hier heeft zij bewezen er een zeer voortvarende en efficiënte secretariaatsvoering op na te houden. “Juist in het geval van urgentieaanvragen en het behandelen van geschillen is een vlotte werkwijze gewenst”, zo geeft Henk van Dijk, directeur van Enserve, aan. “Een urgent woningzoekende kan niet lang wachten. Bij een urgentieaanvraag zijn echter de nodige administratieve processen gemoeid. Het is onze expertise om deze processen soepel en snel te laten verlopen zonder in te leveren op kwaliteit of deskundigheid. Nu wij naast de exploitatie van de woonruimteverdeling ook het secretariaat urgenties en geschillen mogen voeren, kunnen wij Woonkeus heel veel werk uit handen nemen.”

Bron: Enserve

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Enserve in de CorporatieGids 2015 te bekijken.