Republiq: Pien is dé digitale assistent voor datagedreven vastgoedsturing

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Om de koers voor je vastgoed te bepalen, heb je veel data én de kennis van je collega’s nodig. Data en samenwerking organiseren kost echter tijd. Tijd die assetmanagers en beleidsmakers vaak niet hebben. Bezoekers van CorporatiePlein kunnen daarom op 14 september bij Republiq kennismaken met Pien, de digitale assistent die helpt met het maken van complexplannen, wijkvisies en beleid. Voorafgaand aan het evenement spraken wij daar alvast over met Senior Consultant Kees den Dekker.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
Drie thema’s staan dit jaar centraal: asset- en portefeuillemanagement, wijkvisies en duurzaamheid. Op onze stand laten we je graag kennismaken met onze digitale assistent Pien, wonderkind in vastgoeddata. Ze helpt assetmanagers en beleidsmakers met het maken van complexplannen, wijkvisies en beleid. Pien bevat enorm veel data, kan goed samenwerken en weet alles van de sector. Ze is jouw data-analist, procesbegeleider en rekenwonder in één, en maakt graag kennis met je.

Voor iedere bezoeker hebben we dit jaar ook een dashboard paraat met unieke inzichten over jouw corporatie en werkgebied. Garantie voor een leuk gesprek.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
We gaan graag met bezoekers in gesprek over vragen zoals: Welke externe data is er die ik in de vastgoedsturing kan gebruiken? Hoe organiseer ik efficiënt complexsessies en wijkvisies? Hoe maak ik de beste keuzes over waar te investeren en welke maatregelen verstandig zijn? En hoe communiceer ik slim de gemaakte plannen en leg ik de verbinding naar de begroting?

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Wij vinden dat vastgoedsturing sneller, makkelijker en leuker kan. En zo veel mogelijk evidence based. We helpen corporaties hier graag mee vooruit. Dit doen we als adviseur en met ons instrument Pien. We helpen corporaties onder andere met:

  • Het formuleren van bijvoorbeeld huur, duurzaamheids- of doelgroepenbeleid.
  • Het opstellen van een wensportefeuille en portefeuillestrategie.
  • Het organiseren van complexsessies, de begroting en wijkvisies.
  • Het doorrekenen van businesscases.

Republiq is op CorporatiePlein te vinden op stand 29.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Republiq