Republiq: Plug and play toegang tot alle data

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De hoeveelheid open data is de laatste jaren enorm gegroeid. Dit is een uitkomst omdat corporaties hiermee beter op hun maatschappelijke doelen kunnen sturen. Maar hoe beheer je deze gegevens op een goede manier zodat je meer kunt bereiken met je data? Republiq vertelt daar op 23 september meer over tijdens CorporatiePlein. CorporatieGids.nl ging daar alvast over in gesprek met Kees den Dekker.

Tachtig procent van onze tijd zijn corporaties kwijt aan het zoeken, bewerken en organiseren van haar data, begint Kees. “Dat betekent dat ze maar twintig procent overhouden voor het gebruik. Corporaties die in minder tijd meer met data willen doen, nodigen we daarom van harte uit op onze stand.”

Plug and play
“Republiq heeft de afgelopen jaren alle data verzameld die corporaties nodig hebben voor de vastgoedsturing,” legt Kees uit. “Denk aan de energierekening van jouw huurders, hun woonzorgbehoefte of het bezit van collega-corporaties. Republiq biedt ‘plug and play’ actuele data en analyses aan via het cloudplatform ‘Pien, Wonderkind in Vastgoeddata’. Hiermee hebben corporaties toegang tot alle gegevens, waardevolle inzichten en kunnen ze effectief samenwerken in de vastgoedsturing.”

Succesformule
Verschillende corporaties maken al gebruik van de software en data, licht Kees toe. “Zo bepaalt woningcorporatie Weller sinds dit jaar de beste strategie voor haar vastgoedcomplexen in complexsessies met Pien. Dat gaat tien keer sneller dan voorheen. Hierbij gebruiken ze de input van tientallen collega’s en databronnen om de strategie te bepalen en de begroting op te stellen. Hierdoor is het proces sneller en beter, wordt de strategie door de organisatie gedragen en is de begroting betrouwbaarder. Tijdens de beurs geven we verschillende kennissessies over de succesformule van Weller.”

Data discovery workshop
“Meer en meer data die we in onze organisatie nodig hebben wordt erbuiten gemaakt,” gaat Kees verder. “Een groot deel hiervan is open data. Voor bezoekers die bij het woord ‘open data’ nog vooral denken aan het CBS, organiseren wij de Data Discovery Workshop. Ga met ons mee op ontdekkingsreis in de wereld van open data. Kom te weten welke belangrijke open data er zijn en hoe je die gebruikt voor jouw vraagstukken én krijg handvatten voor je eigen datastrategie.”

Republiq is te vinden op stand 46 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Republiq