Rotterdamse studenten gaan vergrijzing te lijf met technologie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Studenten Bedrijfskundige Informatica aan de Hogeschool Rotterdam werken de komende maanden onder begeleiding van Centric aan een business case voor technologische ondersteuning van zelfstandig wonende ouderen.

De 23 derdejaars studenten uit Rotterdam volgen colleges van Ben van Lier en Leen Blom van Centric over het thema ´Vergrijzing en Technologie´. De gevolgen van de vergrijzing leggen een steeds grotere druk op de gezondheidszorg, gemeenten en woningcorporaties. Centric daagt de studenten uit om in het zogenaamde ICT-Lab op zoek te gaan naar intelligente oplossingen die de samenleving helpen die gevolgen op te vangen.

Ouderen langer zelfstandig dankzij technologie
Het project is gericht op het bedenken van nieuwe softwaretoepassingen voor bestaande technologieën, zoals smartphones, tablets, sensoren, beeld- en spraaktechnieken. Dankzij technologische hulpmiddelen die oudere mensen ondersteunen in hun dagelijks leven, kunnen zij langer zelfstandig blijven wonen. Ook denken de studenten na over de impact van nieuwe oplossingen op de bedrijfsvoering en informatievoorziening van gemeenten, thuiszorgorganisaties en woningcorporaties.

“Dit is het derde jaar dat we in deze vorm samenwerken met de HRO,” zegt Ben van Lier. “Het is zowel voor onze organisatie als voor de studenten zelf inspirerend en heeft al tot nieuwe inzichten geleid. Het onderzoek draagt bij aan de producten en diensten die wij ontwikkelen voor onze klanten binnen de driehoek overheid-wonen-zorg.”

Samenwerken met onderwijsinstellingen
Centric ziet samenwerking en kennisdeling als belangrijke voorwaarden voor innovatie en duurzaam succes. Daarom investeert het bedrijf in het samenbrengen van verschillende partijen om kennis uit te wisselen en te verbinden. Dit doet Centric samen met klanten en medewerkers, maar ook met onderwijsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties. Het project Vergrijzing en Technologie is de eerste van twee ICT-Labs die Centric en de Hogeschool Rotterdam de komende maanden samen aanbieden aan studenten.

Bron: Centric