RvC Vestia benoemt Ben Spelbos en Huri Sahin als nieuwe leden

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De raad van commissarissen (RvC) van woningcorporatie Vestia benoemde per 15 maart 2022 Ben Spelbos en Huri Sahin als nieuwe leden. Ben Spelbos heeft financiële zaken in zijn portefeuille. Huri Sahin, die op voordracht van de Huurdersraad van Vestia werd benoemd, gaat zich bezighouden met het sociale en maatschappelijke domein.

Ben Spelbos was 27 jaar als accountant en partner bij PricewaterhouseCoopers verantwoordelijk voor de dienstverlening aan woningcorporaties. De afgelopen ruim tien jaar werkt hij als bestuursadviseur voor woningcorporaties en andere organisaties. Spelbos vervult naast Vestia verschillende andere commissariaten. 
Huri Sahin is directeur bij LOKAAL, het centrum voor democratie in Rotterdam, voorzitter van het Kinderrechtencollectief en lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur. Daarvoor bekleedde zij verschillende adviesfuncties in politiek-bestuurlijke omgevingen en heeft zij ervaring als toezichthouder. 

Spelbos: “Vestia heeft de afgelopen tien jaar heel hard gewerkt om weer financieel gezond te worden. Nu staat de organisatie aan de vooravond van een splitsing in drie kleinere corporaties. Een mooie en bijzondere stap waar ik met mijn brede kennis en ervaring in het financiële domein binnen deze sector graag aan bijdraag”. 
Huri Sahin is voor benoeming voorgedragen door de Huurdersraad van Vestia. “De splitsing van Vestia betekent niet alleen veel voor de corporatie en de sector maar ook voor de huurders. Vanuit mijn kennis en ervaring in het sociaalmaatschappelijke domein wil ik bijdragen aan de vorming van drie nieuwe corporaties die er weer meer kunnen zijn voor de huidige en toekomstige huurders”.

De RvC van Vestia ziet in Ben Spelbos en Huri Sahin waardevolle aanvullingen op de raad en kijkt uit naar de samenwerking. Naast Ben Spelbos en Huri Sahin bestaat de RvC van Vestia uit Jantine Kriens (voorzitter), Peter Fransman, Margriet Drijver, Jessica van Wingerden en Vincent Gruis.

Bron: Vestia, Foto: Vestia