Salesforce & PwC: Innovatie, efficiency en duurzaamheid voor corporatieland

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het bestaansrecht van woningcorporaties is en blijft natuurlijk de huurder. Maar hoe zorg je ervoor dat huurders efficiënt en innovatief geholpen worden en écht centraal komen te staan? En hoe stuur je slim op duurzaamheidsdoelstellingen? PwC en Salesforce laten dit zien op 22 september tijdens CorporatiePlein. Wij spraken alvast met Consulting Manager Nathalie van Ommeren van PwC.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
Met onze stand bieden we de mogelijkheid om laagdrempelig kennis te maken met 2 relatief nieuwe gezichten in de corporatiemarkt: Salesforce en PwC Technology Consulting.

Salesforce biedt sinds een paar jaar een breed palet aan oplossingen specifieke gericht op corporaties, waarbij het 360-graden beeld van de huurder centraal staat. Dit aanbod heeft gezorgd voor een enorme verandering in de Engelse corporatiemarkt. Omdat deze ontwikkelingen zich nu ook verplaatsen naar Nederland, vinden we het een mooi moment om samen te werken met CorporatiePlein.

Op onze stand kun je ervaren waarom veel Engelse corporaties overstappen. Vaak komen ze van grote lastig aanpasbare ERP-oplossingen en datasilo's. Stapsgewijs Salesforce implementeren biedt ze meer innovatie, flexibiliteit en een betere huurders ervaring.  Daarnaast tonen we hoe PwC, specifiek voor de Nederlandse markt, het aanbod van Salesforce verrijkt met CORA- en VERA-sectorstandaarden.

Salesforce is overigens geen sales managementtool, zoals de naam wellicht suggereert, maar volgens Gartner het meest innovatieve cloud-platform dat momenteel in de markt verkrijgbaar is. Een platform waarmee je élk bedrijfsproces waarbij interactie plaatsvindt optimaliseert. Vanwege de grote flexibiliteit en schaalbaarheid is Salesforce geschikt voor kleine tot zeer grote woningbouwcorporaties.

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Tijdens de kennissessies laten we middels diverse demonstraties zien hoe de reis van de huurder eruit kan zien. Primair door de bril van de huurder, maar het perspectief van medewerkers en management worden ook getoond. Hoe bied je alle betrokken meer gemak en comfort én zorg je tegelijkertijd voor operationele kostenverlaging en verduurzaming? We zoomen onder andere in op selfservice, reparatie- en partnermanagement, betalingen en achterstanden, sociale cohesie en leefbaarheid. En last-but-not-least: CO2-reductie.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
PwC doet dit door woningcorporaties alle handvatten te bieden voor een ontzorgde volgende stap. We regelen niet alleen ‘de techniek’ (de implementatie van het Salesforce platform), maar kijken ook vanuit ‘de bril’ van de organisatie (past het bijvoorbeeld in de meerjarenbeleidsplannen) en ‘de bril’ van de gebruikers (werkt het bijvoorbeeld prettig en intuïtief). Ook besteden we veel aandacht aan gebruikersadoptie. Een nieuw platform is immers pas een succes als het ook goed gebruikt wordt.

PwC en Salesforce zijn op CorporatiePlein te vinden op stand 1.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: PwC/Salesforce