Sdu: Corporaties grip geven op de informatiehuishouding

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met product owner David Jonckheer van Sdu.

Eindelijk grip krijgen op de informatiehuishouding staat volgens David centraal bij Sdu op CorporatiePlein. “Met VIND Informatiemanagement voldoen corporaties altijd aan alle relevante normenkaders en regelgeving, zoals de AVG en de BIC, normkaders op het gebied van informatiebeheer en archivering en eisen van de visitatie commissie. Met VIND Informatiemanagement zijn de corporaties moeiteloos compliant, zodat men zich bezig kan houden met wat echt belangrijk is: de bewoners.”

VIND
“Corporaties kennen honderden werkprocessen en vele informatiesoorten,” gaat David verder. “Inzicht in en controle over deze informatie is essentieel. Niet alleen voor het efficiënt organiseren van de bedrijfsvoering, maar ook vanwege wet- en regelgeving. Met VIND Informatiemanagement Woningcorporaties heb je altijd inzicht in werkprocessen en de informatie die daarbinnen een rol speelt. Ook geeft VIND Informatiemanagement aan hoe met deze informatie moet worden omgegaan, bijvoorbeeld omtrent AVG-kaders, en welk informatiesysteem daarbij wordt gebruikt.”

Optimale informatiehuishouding
“Tijdens CorporatiePlein vertellen we graag meer over onze oplossingen en gaan we met bezoekers in gesprek over het optimaal organiseren van de informatiehuishouding,” licht David toe. “Hoe voldoe ik aan de AVG? Is mijn informatie beschermd volgens de eisen van de BIC? Hoe kan ik dit eenvoudig aantonen tijdens audits? En hoe zorg ik dat ik altijd weet of mijn werkprocessen voldoen aan de eisen van de visitatiecommissie? Onze experts staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Daarnaast organiseren we enkele kennissessies waarin we laten zien dat het op orde hebben van de informatiehuishouding de basis vormt voor een efficiënte bedrijfsvoering en tevreden medewerkers én bewoners.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Sdu