Sdu: Corporaties helpen informatiehuishouding optimaal te organiseren

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het belang van data is de afgelopen jaren enorm gegroeid in de sector. Maar hoe beheer je al deze gegevens op een efficiëntie manier waarbij je tegelijkertijd voldoet aan wet- en regelgeving? Sdu vertelt hier op 23 september meer over tijdens CorporatiePlein en wij spraken alvast met Willeke de Groot over wat het bedrijf tijdens de beurs laat zien.

Grip krijgen op de informatiehuishouding staat volgens Willeke centraal bij Sdu op 23 september. “Met VIND Informatiemanagement voldoen corporaties altijd aan alle relevante normenkaders en regelgeving zoals de AVG en BIC, normkaders op het gebied van informatiebeheer en archivering én eisen van de visitatiecommissie. Met VIND Informatiemanagement zijn de corporaties dus moeiteloos compliant, zodat men zich bezig kan houden met wat echt belangrijk is: de huurders.”

Inzicht en controle
“Corporaties kennen honderden werkprocessen en vele informatiesoorten,” gaat Willeke verder. “Inzicht in en controle over deze informatie is essentieel. Niet alleen voor het efficiënt organiseren van de bedrijfsvoering, maar ook vanwege wet- en regelgeving. Met VIND Informatiemanagement voor woningcorporaties heb je altijd inzicht in werkprocessen en de informatie die daarbinnen een rol speelt. Ook geeft VIND Informatiemanagement aan hoe met deze informatie moet worden omgegaan – bijvoorbeeld omtrent AVG-kaders – en welk informatiesysteem daarbij wordt gebruikt.”

Grip op uw informatiehuishouding
“Tijdens de beurs gaan we met bezoekers in gesprek over het optimaal organiseren van de informatiehuishouding,” sluit Willeke af. “Hoe voldoe ik aan de AVG? Is mijn informatie beschermd volgens de eisen van de BIC? Hoe kan ik dit eenvoudig aantonen tijdens audits? En hoe zorg ik dat ik altijd weet of mijn werkprocessen voldoen aan de eisen van de visitatiecommissie? We geven een aantal tips waar u op moet letten om uw informatiehuishouding altijd op orde te hebben. Onze experts staan op 23 september klaar om alle vragen te beantwoorden.”

Sdu is te vinden op stand 13 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Sdu