Sensus-methode; Wie zijn zij? Wat is hun toekomstvisie op de corporatiemarkt? Wat doen zij?

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In de CorporatieGids 2014 presenteren leveranciers en adviseurs zich met een bedrijfsprofiel. Wie zijn zij? Wat is hun toekomstvisie op de corporatiemarkt? Wat doen zij precies? Op corporatiegids.nl zetten we op toerbeurt een leverancier of adviseur centraal. Ditmaal aandacht voor Sensus-methode.

Bedrijfsprofiel
Sensus-methode BV is gespecialiseerd in het beschrijven, visualiseren en verbeteren van bedrijfsprocessen. Op deze basis ondersteunen wij woningcorporaties bij het inzichtelijk maken en doorlichten van de organisatiestructuur en processen ten behoeve van procesgericht werken. Hiervoor maken wij gebruik van diverse aanpakken en methodieken om de processen efficiënter, sneller en beter in te richten. Sensus-methode helpt woningcorporaties niet alleen met bepalen wát er moet veranderen, we leren ze vooral hóe ze moeten veranderen. Door de medewerkers hierin te begeleiden en trainen krijgt procesmanagement een fundamentele plaats in de organisatie.

Aantal medewerkers: 17
Aantal klanten in corporatiemarkt: 74
Actief in corporatiemarkt sinds: 2000 Samenwerkingsovereenkomsten: Itris, OneLine, Kjenning, SG|automatisering, Klantcontact Monitor

Specialisatie
Corporaties willen doelen bereiken. Bijvoorbeeld efficiënter werken. Veranderingen inzichtelijk maken. Met Sensus-methode krijgt u de juiste informatie boven tafel. Zodat u op elk moment kunt zien hoe u uw doel nadert. Processen vormen voor ons de basis bij het aanpakken van veranderingen en kwaliteitsverbetering binnen woningcorporaties. Processen hebben het unieke karakter dat ze meetbaar zijn en bovendien worden taken en verantwoordelijkheden voor iedereen inzichtelijk. Deze twee facetten zijn de kern waar het om draait. Om de kwaliteit te verbeteren of veranderingen te realiseren is het van belang dat de processen binnen de corporatie op orde zijn. Zo blijft er meer tijd voor het eigenlijke werk: dienstverlening aan de huurder.

Sensus-methode is in de corporatiemarkt actief met de diensten Advies
Adviesbureau

Referenties
Enkele voorbeelden van woningcorporaties die werken met Sensus-methode zijn: Portaal, Antares, Neijestee, Het Grootslag, Triada, FidesWonen en Bernardus Wonen. Een actueel overzicht vindt u op: www.corporatie-processen.nl

Toekomstvisie
Belangrijke veranderingen in het Rijksbeleid, zoals de verhuurdersheffing, vereisen van corporaties creatief te denken om kosten te besparen op alle vlakken. Maar dit biedt bovenal kansen de organisatie efficiënter in te richten en controle krijgen over de uitgaande geldstromen. Het delen van proceskennis met andere corporaties helpt grip te krijgen op de organisatie en veranderingen succesvol in te vullen.

Adres
Bolensteinsestraat 32, 3603 AX, Maarssen
Schippersgracht 14, 3603 BC, Maarssen
T 088-888 7777
W www.sensus-methode.nl
E info@sensus-methode.nl

Bron:CorporatieGids2014

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Sensus-methode in de CorporatieGids 2014 te bekijken.