SG draagt steentje bij aan ambities de Key

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het klinkt te mooi om waar te zijn. Je selecteert een leverancier, implementeert de gekozen ICT-applicatie en realiseert je doelstellingen. Kan het echt zo mooi zijn? Bij Woonstichting de Key wel. Een gesprek met Michael den Hollander overd e implementatie van SG|financieelAX en SG|projectenAX.

Michael den Hollander is manager Administratie, Verslaglegging en Verantwoording (AV&V) bij de Key en gedelegeerd opdrachtgever voor de implementatie van SG AX Financieel en Projecten. ,,We willen af van ‘best of breed’ en het aantal systemen in ons ICT-landschap afbouwen’’, legt hij de keuze voor SG|financieelAX en SG|projectenAX uit. ,,Toen na een interne reorganisatie de afdelingen projecten en financiën bij elkaar kwamen, bleek dat ze nog wel steeds twee systemen nodig hadden. Dat komt een efficiënte (project)administratie natuurlijk niet ten goede. Het betekende in veel gevallen dat we gegevens twee keer moesten invoeren. Daar wilden we vanaf. Onze wens? Eén wet- en regelgevingproof systeem dat kon worden gekoppeld met ons digitale factuursysteem en ons systeem voor de verhuuradministratie’’.


Goed gevoelMet de doelstellingen helder op het netvlies werd een marktverkenning gedaan. ,,We hebben een aantal pakketten geëvalueerd en sterk laten meewegen hoe de leverancier erin stond’’. Op de vraag wat hij daarmee bedoelt, verduidelijkt Michael: ,,Als je iets koopt, wil je weten hoe de leverancier met je mee beweegt. Je wilt er een goed gevoel bij hebben. Dat hadden we bij SG. Wat daarin heeft meegespeeld? De kennis van de sector. SG heeft ons een roadmap gepresenteerd waaruit bleek dat ze begrijpen waar de corporatiesector staat. Hoe ga je met DAEB/niet-DAEB om, met activa en leningen, hoe breng je de verhuurkant, activa en financieel bij elkaar?’’ SG kwam op de shortlist en kreeg de gelegenheid om vanuit business cases presentaties te geven. Daarnaast werden er referentiebezoeken in het land gebracht. Al met al werd het goede gevoel bij SG steeds sterker. Het leidde tot de keuze voor SG|financieelAX en SG|projectenAX.

PijlerMichael licht toe: ,, De combinatie van SG|financieelAX en SG|projectenAX is voor ons een belangrijke pijler, net als ons digitale factuursysteem en ons systeem voor de verhuuradministratie dat zijn. Het spannende is natuurlijk de koppelingen tussen deze pijlers. We hebben daar in de opdrachtverstrekking zwaar op gehamerd. Uiteindelijk is dat verrassend vlot verlopen. We hebben alle betrokken partijen uitgedaagd; ga met elkaar in gesprek. Dat hebben we in het begin gefaciliteerd, maar op een gegeven moment werd onderlinge communicatie meer vanzelfsprekend. Dat werkt alleen als je als opdrachtgever duidelijk hebt wat je als eindproduct wilt hebben’’.

Het opleveren van de koppelingen voor start van de testfase was een prestatie waar SG, maar ook alle andere betrokken partijen een pluim voor verdienen, zegt Michael. ,,We hadden voor de testfase al helder dat alle koppelingen werkten. Niet standalone bij SG, maar in een geïntegreerde omgeving bij ons in huis. Dat heeft in het voortraject veel energie gekost, maar was voor ons een belangrijke randvoorwaarde voor de testfase zelf’’.

Klik hier om het volledige artikel uit SG|magazine jaargang 7 | najaar 2013 | nr. 3 te lezen.

Bron: SG|automatisering