Sigmax: Flexibel werken en ‘traditioneel desktopdenken’ gaan niet samen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Talent aan je organisatie binden, vraagt om meer dan een mooi salaris, goede ontwikkelingsmogelijkheden en een leuke leaseauto. Het vraagt ook om mogelijkheden bieden om flexibel te werken. Nederland bevindt zich in de wereldwijde kopgroep wat betreft wensen van werknemers om thuis te kunnen werken, zo blijkt uit recent onderzoek. Liefst 46 procent van werkenden noemt flexibiliteit als één van de belangrijkste voorwaarde om wel of niet voor een werkgever te kiezen. Biedt uw organisatie daarin nu voldoende mogelijkheden?

Nee, géén terminal server!
Op front van flexibel werken worden organisaties door deze hoge eisen uitgedaagd in wendbaarheid en innovatief vermogen. Er zijn al langere tijd oplossingen voorhanden, maar deze zijn vaak kostbaar, complex in beheer en voor werknemers lastig te gebruiken omdat informatie ongestructureerd wordt opgeslagen over verschillende systemen.

Wat deze systemen ook gemeen hebben, is dat ze uitgaan van de traditionele desktopgedachte met het bureaublad met applicaties en verbindingen naar servers in het bedrijfsnetwerk waarop informatie staat opgeslagen. Met de komst van cloud is dat idee aan vernieuwing toe. Workspace 365 van Microsoft biedt organisaties een werkplek in de browser. Applicaties en data zijn op één plek beschikbaar, met een gebruiksvriendelijke interface.

Workspace 365 (beschikbaar via ONE Workspace) doet geen concessies ten opzichte van uw traditionele desktop. U voegt zowel klassieke desktopapplicaties (denk aan uw ERP, CRM en maatwerk software) als cloudsoftware (Office 365, Salesforce, etc.) toe aan één startpagina. Andere voordelen boven het traditionele model zijn dat u deze werkplek overal gebruikt op elk apparaat en dat u werkt met single sign-on. Dat betekent één keer inloggen om met alle bedrijfsapplicaties en bijbehorende data aan de slag te gaan in een omgeving die niet verandert, terwijl de onderliggende technieken wel aangepast kunnen worden.

Documentomgang volgens Europese regels
Met de General Data Protection Regulation (GDPR) in aantocht, prijkt veilig werken bovenaan menig prioriteitenlijst. Shadow IT, het werken met applicaties en data buiten het zicht van IT om, wordt door medewerkers aangewend omdat zij makkelijk met elkaar, klanten, partners en leveranciers willen samenwerken. Met Workspace 365 hoeven er geen tools van buiten aan te pas te komen. Medewerkers kunnen files vanuit het bestandsbeheer van de omgeving (gebaseerd op een vereenvoudigd SharePoint) eenvoudig onderling en met externen delen.

De informatiestroom gaat verder dan alleen applicaties. Dat is in strijd met het oude denken, waarin de applicatie centraal stond. Een tegenwoordige visie op ICT dwingt beter na te denken over de rol van data. Workspace 365 integreert de oude en nieuwe benadering van ICT in een omgeving die volledig naar wens is aan te passen, voldoet aan de moderne werkbehoeften van gebruikers en in lijn ligt met de eisen vanuit de GDPR. Zo biedt ICT met één verandering oplossingen voor meerdere businessuitdagingen, zowel op gebied van HR, legal als productiviteit. Dit is dé manier om als ICT-functie innovatief vermogen te tonen en voor werkelijke verandering te zorgen.