Sité Woondiensten implementeert de VastgoedCloud

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporatie Sité Woondiensten benut haar digitale transformatie om datagedreven werken op een hoger plan te brengen. Datamanagement en de optimalisatie van de informatievoorziening spelen daarin een belangrijk rol. “Met de VastgoedCloud van Batavia Groep krijgen we veel meer grip op vastgoeddata, omdat we afwijkingen in gegevens direct kunnen zien. Dat inzicht hadden we niet met voorloper VIM.”

Complexbeheerplannen
Woningcorporatie Sité verhuurt ongeveer 8.000 woningen in de gemeenten Doetinchem, Bronckhorst en Oude IJsselstreek. Om beleidskeuzes ten aanzien van de woningen toegankelijk te maken, werkte de Achterhoekse corporatie al naar tevredenheid met de complexbeheerplannen in Vastgoed Informatie Model (VIM). “De werkvloer is erg enthousiast over VIM. Ze krijgen alle relevante informatie over complexen of adressen op een snelle manier in beeld. Niet alleen onze beheerplannen ontsluiten we via deze tool, ook onze wijkvisies staan erin”, maakt Daan Janssen, informatiemanager bij Sité duidelijk.

“Je hebt alleen wat aan stuurinformatie als de onderliggende data betrouwbaar is”

Woningcorporatie Site Woondiensten Over Batavia Groep
Op de vraag waarom ze de overstap van VIM naar de VastgoedCloud maken, antwoordt Daan: “Je hebt alleen wat aan dat soort stuurinformatie als de onderliggende data betrouwbaar is. In de VastgoedCloud kun je zien wanneer data is gewijzigd en kun je gegevens met elkaar vergelijken. Het stelt ons in staat om snel te kunnen ingrijpen op foute of onvolledige invoer. Daarin zit echt de kracht van de applicatie."

Wat is de VastgoedCloud?
De VastgoedCloud is onze unieke oplossing die wordt ingezet voor vastgoedsturing bij woningcorporaties. Zowel bij strategische, tactische als de operationele processen biedt de VastgoedCloud uitkomst. Waarom is de VastgoedCloud uniek? De VastgoedCloud is de enige oplossing die de sociale, administratieve, fysieke én financiële werelden met elkaar verbindt. In de VastgoedCloud brengt u alle relevante vastgoeddata bij elkaar om te registreren, controleren, beheren, simuleren en presenteren.

Bron: Batavia Groep, Foto: Batavia Groep