Skarp: Dezelfde missie, maar dan ondersteund met nieuwe software

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Sturen en verantwoorden op basis van sectorstandaarden. Met die missie zet Skarp zich al zes jaar in voor tientallen woningcorporaties. Wat heeft het bedrijf het afgelopen jaar ontwikkeld om woningcorporaties te ondersteunen? Op CorporatiePlein geeft Skarp het antwoord, en wij spraken vooraf alvast met mede-oprichter Frits van Dijk.

“Het is fantastisch dat we elkaar eindelijk weer eens live kunnen zien,” begint Frits enthousiast. “Natuurlijk hebben we bij de online evenementen van het afgelopen anderhalf jaar weer hele mooie nieuwe dingen laten zien, maar wij misten de gezichten, de stemmen en de spontane interacties om het geheel écht tot leven te laten komen. We gaan er weer helemaal voor en hebben er ontzettend zin in.”

CORA-procesdashboard
Skarp heeft vanuit haar visie het afgelopen jaar veel nieuwe dingen ontwikkeld, aldus Frits: “Wat bijvoorbeeld te denken van onze CORA-procesdashboard die onze klanten inzicht bieden in de primaire processen en de financiën? Die dashboards kunnen we overigens in no time bij bestaande of nieuwe klanten aanzetten. Zie daar de kracht van ons concept. Maar denk ook aan bijvoorbeeld themadashboards zoals leefbaarheidszaken of de spendanalyse. En onze koppeling met BAG en Kadaster waardoor we ieder gegeven geografisch tot op pandniveau in onze eigen geo-visual kunnen weergeven.”

Datakwaliteit
Tijdens de online kennissessies begin dit jaar heeft Skarp veel aandacht besteed aan datakwaliteit. “En dat doen we nog eens dunnetjes over,” vertelt Frits. “Natuurlijk is het veel leuker om dat interactief te doen, en we zijn weer een stuk verder in onze ontwikkelingen. ‘Kwaliteit in control’ noemen we het omdat we als geen ander context en betekenis mee kunnen geven aan datakwaliteit.”

LEGO-steentjes
“Wat ons betreft mag CorporatiePlein een meerdaags festival worden – als het ook van de minister mag – want we hebben nog veel meer te bieden. Zo hebben we software ontwikkeld waarmee we vanuit een SBR-taxonomie een portaal kunnen genereren. Dat klinkt heel technisch, maar het betekent bijvoorbeeld dat we het dVi-portaal 2021 nu al kunnen laten zien. En voor de mensen die denken dat standaarden star zijn; kom naar onze stand. We tonen live aan hoe je met onze LEGO-bouwsteentjes binnen een mum van tijd een rapport in je eigen huisstijl in elkaar klikt.”

Skarp is te vinden op stand 66 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Skarp