Smart Twin: Corporaties helpen bij het toekomstbestendig beheer van hun vastgoedportefeuille

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties staan voor enorme uitdagingen als het gaat om het toekomstbestendig maken van hun bezit. Smart Twin helpt hen daarbij door het werk te vereenvoudigen, versnellen en te stroomlijnen. Op CorporatiePlein vertelt het bedrijf meer daarover en voorafgaand aan de beurs licht Coördinator Arlette van Deurzen alvast een tipje van de sluier op.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
Centraal staat onze online applicatie Smart Twin, die woningcorporaties helpt bij het toekomstbestendig beheer van hun vastgoedportefeuille. Dit gebeurt middels slimme 3D-woningmodellen met een enorm hoge bouwkundige detaillering en informatiedichtheid. In de online applicatie kunnen corporaties hun volledige woningvoorraad inzien, woningen virtueel aanpassen, opnames verrichten (bijvoorbeeld ten behoeve van de NTA 8800, NEN 2580 en WWS-punten), renovatieprocessen uitstippelen en doorrekenen én automatisch gegenereerde verduurzamingsscenario’s inzien en bewerken.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Tijdens CorporatiePlein 2023 informeren we bezoekers over de werking van Smart Twin en hoe het hun werk vereenvoudigt, versnelt en stroomlijnt. Tijdens gesprekken en korte presentaties op onze stand gaan we onder andere in op de belangrijkste huidige en toekomstige functionaliteiten, praktijkvoorbeelden en casestudies. Ook bespreken we hoe de tool geïmplementeerd kan worden in een bestaand ICT-landschap en hoe diverse typen medewerkers optimaal gebruik kunnen maken van Smart Twin. Daarnaast geven we antwoord op alle vragen omtrent veiligheid en gegevensbescherming, mogelijkheden voor huurderscommunicatie, rapporten en analyses.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Smart Twin levert overall een enorme winst op het gebied van efficiency, snelheid, overzicht en inzicht. Er zijn een aantal belangrijke voordelen die Smart Twin biedt voor het vastgoedbeheer van woningcorporaties:

Raadplegen
Een corporatie kan de volledige woningvoorraad digitaal raadplegen via een lijst- en kaartweergave. Vanuit daar kan men een individuele grondgebonden woning, een appartement of een gehele wijk of complex bekijken, beoordelen, aanpassen en verduurzamen.

Realtime data
Is er iets gewijzigd in een woning, woningblok of wijk? Dan kan een medewerker eenvoudig de aanpassingen doorvoeren in het digitale model. Doordat de virtuele woningvoorraad aan de hand van algoritmen wordt opgebouwd, zijn energetische waarden, rapporten, aanpassingen en opnames altijd en overal identiek, actueel én direct beschikbaar voor alle stakeholders. Van kantoormedewerkers tot klantenservice en van adviseurs tot uitvoerende partijen. Zo worden fouten en misverstanden binnen het vastgoedbeheer en renovatie- en verduurzamingstrajecten geminimaliseerd.

Slimme scenario’s
Wanneer een corporatie groot onderhoud of verduurzaming overweegt, laat Smart Twin aan de hand van scenario’s zien welk veranderpotentieel de betreffende wijk of woning heeft. Daarbij wordt ook direct inzichtelijk wat de financiële en bouwtechnische consequenties zijn van bepaalde aanpassingen. Hierdoor is onderhoud eenvoudig te voorspellen en worden mogelijkheden voor renovatie en verduurzaming snel duidelijk.

Open systeem
Als open systeem sluit Smart Twin moeiteloos aan op het primaire systeem van een woningcorporatie. Daardoor kan een corporatie eenvoudig ‘klein’ beginnen, met input van beperkte data vanuit de corporatie. Zo vergt een beginnende samenwerking dus maar een beperkte inspanning en kan deze gedurende het gebruik gedetailleerder worden ingevuld.

Smart Twin is op CorporatiePlein te vinden op stand 32.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Smart Twin