'Snel en flexibel inspelen essentieel om bestaansrecht en concurrerende positie te behouden'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Er komt anno 2017 veel op woningcorporaties af. Zowel op technologisch terrein als in het kader van wet- en regelgeving volgen ontwikkelingen zich in een steeds sneller tempo op. Om hun bestaansrecht en concurrerende positie te blijven behouden, moeten corporaties in staat zijn snel en flexibel in te spelen op veranderingen in de markt. Hoe corporaties dit doen, staat op 21 september centraal bij Mavim op CorporatiePlein.

Neiza Franciska van Mavim licht de veranderingen toe: "De Woningwet heeft onder andere voor een scherper omlijnd takenpakket gezorgd, maar ook voor hogere financiële eisen ten aanzien van governance en compliance bij corporaties. Daarnaast vergen in het kader van informatiebeveiliging, privacy en persoonsbescherming de Baseline Informatiebeveiliging voor Corporaties, de recente Meldplicht datalekken en de aanstaande Algemene verordering gegevensbescherming veel aandacht van woningcorporaties."

Snel en flexibel inspelen
In deze dynamische omgeving is het cruciaal dat corporaties snel en flexibel inspelen op veranderingen in de markt, legt Neiza uit. "Mavim helpt corporaties inzicht te creëren in de samenhang tussen alle informatie vanuit één centrale bron. Dit helpt de complexiteit van de informatie beter te beheersen. Zo stelt Mavim corporaties in staat om de beheersing van risico's op een pragmatische manier te organiseren met behulp van geavanceerde rapportagefunctionaliteiten. Ook biedt het enterprise architecten in het kader van VERA en CORA flexibele gebruikersinterfaces, die domeinanalyse en besluitvorming makkelijker maken. Daarnaast helpen wij corporaties in samenwerking met Audittrail op weg naar een volledige BIC-implementatie met de quickstart ISMS-implementatie."

Het verbinden van functionaliteiten en informatie vormt daarbij de kern. "Denk aan processen, medewerkers, documenten, risico's, beheersmaatregelen en wet- en regelgeving. Mavim biedt de mogelijkheid applicaties en systemen te relateren aan de procesinformatie én om koppelingen te leggen met bijvoorbeeld een ERP-systeem of andere bedrijfskritische applicaties. Dit verschaft corporaties het vereiste inzicht en de benodigde samenhang om adequaat te kunnen reageren op ontwikkelingen in de markt."

Mavim is op CorporatiePlein te vinden op stand 54.