Spotr: Controle over je onderhoudsprogrammering en duurzaamheidsdoelstellingen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Keuzes maken op je onderhouds- en investeringsbegroting; het is ieder jaar week een zoektocht. Want hoe beslis je wat prioriteit krijgt om de organisatiedoelstellingen op de langere termijn te halen? Spotr vertelt er op CorporatiePlein meer over, en voorafgaand aan de beurs spraken wij alvast met CEO Dirk Huibers over wat het bedrijf op de vakbeurs laat zien.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
Wij vertellen op CorporatiePlein meer over het prioriteren bij de onderhouds- en investeringsbegroting. Hiervoor is veel gedetailleerde informatie nodig om deze beslissingen datagedreven te kunnen maken, zoals materialisering, hoeveelheden, typologie en inzicht in de conditie van de complexen. Al deze verschillende gegevens zijn idealiter toegankelijk in een zogenoemde Digital Twin om écht waardevolle antwoorden uit je portefeuille te kunnen halen. Maar: meestal ontbreekt de juiste data om zo’n Digital Twin op te zetten.

Het ophalen van ontbrekende data gebeurt al deels; corporaties of hun onderhoudspartners doen inspecties, meten zelf of geven conditiescores volgens de NEN 2767. Dit wordt voornamelijk gedaan door inspecties op locatie, wat een aantal uitdagingen met zich meebrengt. Want hoe krijg je inzicht in de hele portefeuille als maar een deel bezocht kan worden? En wat gebeurt er met de verworven data? Blijft die in hoofden en op kladblokken staan? En dan kan de betrouwbaarheid van de data ook een probleem zijn. Partner A vertrouwt niet altijd op data van partner B, met als gevolg dat hetzelfde complex meermaals wordt opgemeten met verschillende uitkomsten tot gevolg. Navolgbaarheid van de verworven data is dan ook cruciaal om vertrouwen te kweken bij alle betrokken partijen.

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Tijdens de sessie op CorporatiePlein zal je ontdekken wat jij belangrijk vindt in de programmering en welke Spotr-analyses jou kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes. Dat in de vorm van een quiz met een knipoog: aan de hand van zes dinsdag-dilemma's bepalen we wat voor corporatie directeur jij zou zijn.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Met Spotr hebben corporaties meer controle over hun onderhoudsprogrammering en duurzaamheidsdoelstellingen door gedetailleerde en objectieve vastgoeddata te ontvangen op een centraal en visueel data-analytics platform, waar data eenvoudig kunnen worden gedeeld.

Spotr levert meetstaten en conditiescans van de gehele vastgoedportefeuille met behulp van AI en hoge resolutie foto’s. De AI herkent gebouwelementen, oppervlaktes en materialen op de foto’s en voor optimale accuraatheid kunnen deze uitkomsten gecontroleerd en aangepast worden in een efficiënte digitale survey. Met deze data kunnen diverse analyses worden gemaakt, zoals waar binnen de portefeuille hoog potentieel zit voor het plaatsen van zonnepanelen, waar de beste mogelijkheden zitten om hittestress te verminderen en welke woningen nog niet aan de duurzaamheidswetgeving voldoen.

Spotr is op CorporatiePlein te vinden op stand 14.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Spotr