Spotr.ai: Vastgoedportefeuilles in no-time digitaliseren

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Door het gebruik van data kunnen corporaties kosten besparen, huurdertevredenheid verhogen én de beste beslissingen nemen over hun bezit. Bezitten over valide, betrouwbare data is daarvoor onontbeerlijk. Spotr.ai helpt corporaties bij het verkrijgen van zulke gegevens over hun bezit en vertelt daar op CorporatiePlein meer over. Voorafgaand licht CEO Dirk Huibers alvast een tipje van de sluier op, over wat het bedrijf op 23 september laat zien.

Een betrouwbare onderhoudsbegroting, voldoen aan de NEN2580, rendabel en op het juiste tijdstip verduurzamen, snel voorbereiden van renovaties of het voorkomen van klachten; woningcorporaties hebben anno 2021 te maken met talloze uitdagingen en ambities die druk leggen op de interne organisatie. Dirk: “Die druk is vaak het gevolg van onvindbare, incomplete of onbetrouwbare informatie, opgeslagen in ERP-systemen, waardoor veel kostbare tijd en energie verloren gaat.”

Vastgoedportefeuille digitaliseren
Tijdens CorporatiePlein laat Spotr.ai haar antwoord op dit probleem zien. “Wij digitaliseren vastgoedportefeuilles in no-time zonder dat corporaties er iets voor hoeven te doen,” legt Dirk uit. “Geen tekeningen opzoeken, niet eindeloos vergaderen over welke meetstaat klopt en geen ingewikkelde koppelingen met primaire systemen. Gewoon een Excel-sheet met adressen opsturen en wij zorgen dat alles geregeld wordt.”

Voordeel voor de klant
“Ons product is onderverdeeld in drie elementen,” licht Dirk de werkwijze van Spotr.ai toe. “Allereerst een digitale fotobibliotheek met elke foto ooit genomen van de woningen . Dit is het meest geliefd door het KCC, werkvoorbereiders én assetmanagers doordat het direct visueel inzicht geeft in een complex. Daarnaast een beeldherkenningsscan van de gevels, tuinen en daken, ten behoeve van de woningcartotheek . Dit wordt vooral ingezet door beleidsmedewerkers, MJOB-planners en assetmanagers. Als laatste een handmatige check én inwinning van extra beeldmateriaal waar nodig. Zo weet de corporatie zeker dat al het noodzakelijke beeldmateriaal aanwezig is, en kan het waar nodig de validiteit borgen.”

Gratis demo
“Onze oplossingen worden gebruikt door verschillende woningcorporaties, zoals Woonstad Rotterdam, de Alliantie en KleurrijkWonen,” sluit Dirk af. “Nieuwsgierig? Kom gerust langs op onze stand zodat wij de techniek kunnen demonstreren én je gratis de software kunt testen op vijftig woningen uit je vastgoedportefeuille.”

Spotr.ai is te vinden op stand 35 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Spotr.ai