Squerist: Verandermanagement met menselijke maat

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe richt je je organisatie zo in dat je grip houdt op processen en tegelijkertijd wendbaar bent om in te spelen op veranderingen? Squerist vertelt hier op 26 september meer over tijdens CorporatiePlein. Het bedrijf is die datum één van de exposanten tijdens de vakbeurs, en wij spraken vooraf met Proces Specialist Steven van Voorst.

“Digitalisering biedt voor corporaties kansen én bedreigingen,” begint Steven op de vraag hoe corporaties de komende jaren verder kunnen digitaliseren. “Huurders kunnen beter en sneller worden geïnformeerd en er is voor hen keuze in de kanalen waarmee contact gelegd kan worden met de corporatie. In de operatie verzamelde gegevens bieden de corporatie in rapportages en signaleringsmodellen nieuwe inzichten waardoor bijvoorbeeld verspilling en fraude snel zijn op te sporen. Maar er is ook het gevoel van nooit klaar zijn: er is altijd weer nieuwe wetgeving, een nieuwe standaard en nieuwe technologie.”

Grip en wendbaarheid
Waar vroeger de eigen processen uitgangspunt waren voor maatwerkoplossingen, zijn het volgens Steven steeds vaker de eigen processen die aangepast moeten worden aan de standaardoplossingen die de markt aanbiedt. “De efficiencyvoordelen daarvan zijn duidelijk maar worden niet per se als voordelen door de werkvloer ervaren. Dit vraagt om verandermanagement met menselijke maat. Corporaties passen technologische innovaties toe, maar worstelen met het aantonen van de toegevoegde waarde omdat simpelweg de kennis, ervaring en capaciteit ontbreekt. Het juist uitwisselen van informatie, beveiliging en privacy zijn andere onderwerpen waar corporaties mee aan de slag moeten.”

“Woningcorporaties staan dus voor de uitdaging om grip te verenigen met wendbaarheid. Grip op de eigen processen om controle te houden over de bedrijfsvoering, en wendbaarheid om snel in te kunnen spelen op de veranderingen van morgen.”

Blijven ontwikkelen en verbeteren
“Bij Squerist geloven we in mensen met een ‘groei mindset’, en dat mensen en organisaties zich steeds kunnen blijven ontwikkelen en verbeteren. Daar vertellen we tijdens CorporatiePlein meer over. Op onze stand kunnen bezoekers met onze specialisten in gesprek over bijvoorbeeld het krijgen – en houden – van grip op processen en technologie, of het bieden van structuur voor wendbaarheid. Daarnaast vertellen we meer over het verkrijgen van betrouwbare data voor sturing, beleid en verantwoording, en hoe een corporatie kan vaststellen of technologie de beoogde waarde toevoegt aan de organisatie.”

Squerist is op CorporatiePlein te vinden op stand 10

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Squerist