Subsite configurator voor Bergopwaarts

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Voor de woningcorporatie Bergopwaarts uit Deurne heeft Qvision een unieke subsite configurator gerealiseerd. Middels deze oplossing kan Bergopwaarts volledig zelfstandig subsites aanmaken, vormgeven, inrichten en publiceren.

Woningcorporatie Bergopwaarts is al jaren zeer actief op het internet. Naast een corporate website (bergopwaarts.nl) wordt het internet ingezet om o.a. nieuwbouw projecten te promoten. In het verleden moest voor de realisatie van deze subsites een webbouwer in de arm worden genomen of er werd op basis van een ander cms door de corporatie zelf een site gebouwd.

De wens bestond dan ook om alle websites vanuit één cms te kunnen beheren. En om de websites snel en eenvoudig, zonder tussenkomst van een webbouwer, te kunnen realiseren. Om aan deze wensen te kunnen voldoen heeft Qvision de subsite configurator gerealiseerd.

Werking en mogelijkheden
Vanuit het cms (umbraco) waarmee de website van bergopwaarts wordt beheerd kan een medewerker met één druk op de knop een nieuwe website aanmaken. Vervolgens kan de website geheel naar wens worden ingericht en vormgegeven. Zo kunnen er logo’s en achtergrond afbeeldingen worden toegevoegd en kunnen de kleuren van de verschillende onderdelen worden aangepast. Daarnaast kan het gebruik van social media worden geconfigureerd, kan een sitewide menu worden ingericht, kunnen er widgets worden toegevoegd, etc. Ook bevat elke subsite standaard een zoekfunctie en de functie ‘grote letters’.

Vervolgens kan er een menustructuur (inclusief submenu’s) worden gedefinieerd en kan de website van content worden voorzien. Subsites ondersteunen allerhande vormen van content zoals informatie pagina’s, formulieren, blogs, fotoalbums, polls en Google© maps kaarten. Door de grote variëteit aan functionaliteit kunnen subsites worden ingezet voor veel verschillende doeleinden zoals nieuwbouwprojecten of een website voor de ledenraad.

Multi publishing
Doordat de corporatie website en de subsites worden beheerde vanuit één cms (umbraco) kan optimaal gebruik worden gemaakt van de multi publishing mogelijkheden van umbraco. Zo is het mogelijk om vrijwel alle vormen van content, van nieuws tot formulieren, te gebruiken op meerdere websites. Alle content wordt op één plek aangemaakt en onderhouden om deze vervolgens naar de gewenste websites te ontsluiten. Het grote voordeel hiervan is dat wijzigingen in de content centraal kunnen worden doorgevoerd waarna deze wijzigingen direct op alle websites zichtbaar zijn.

Bron: Qvision