The Sourcing Company met vijf actuele redenen voor betere Office 365 back-up

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Waar of niet waar? “We werken in de Cloud, met Microsoft Office 365. Gelukkig is daardoor de back- up altijd geregeld” Gedeeltelijk waar, maar realiseer je dat de bewaartermijnen niet overeenkomen met datgene wat vanuit de wetgeving verplicht is. Lees meer hierover en ervaar welke actuele redenen er nog meer zijn om tijd en energie in een goede Office 365 back-up strategie te steken.

14 dagen bewaren versus minimaal 7 jaar
Ondernemers moeten onder andere van de Belastingdienst hun administraties minimaal zeven jaar bewaren. Voor bijvoorbeeld de zorg of de advocatuur gelden weer andere bewaartermijnen. Maar bedenk je eens wat er zou kunnen gebeuren als je plotseling al je facturen en correspondentie van klanten kwijt bent. Chaos of paniek? Waarschijnlijk wel. De standaard Office 365 regelt de back- up slechts voor 14 dagen. Dus als je terugkomt van vakantie dan kan alles plotseling verdwenen zijn. Met als extra negatief bijeffect dat klanten het vertrouwen in jouw bedrijf zullen hebben verloren. Een back-up oplossing helpt je dit te voorkomen.

De kans dat bestanden per ongeluk verwijderd worden is toegenomen
Je zou het ook kunnen zien als de keerzijde van Cloud. Het is natuurlijk prachtig dat we met een team online in de Cloud aan één document kunnen werken en daarmee altijd de laatste versie hebben. Maar minder prachtig is het dat een collega dan ook per ongeluk een fatale ‘delete’ kan uitvoeren. Als er vervolgens enkele weken niet naar gekeken wordt, omdat een project bijvoorbeeld tijdelijk stilligt, dan zijn deze gegevens toch echt voor altijd verdwenen.

Een herstelmogelijkheid na een virus aanval
Helaas neemt het aantal cyberaanvallen en ransomware schrikbarend toe. Dat komt onder andere omdat steeds meer apparaten aan bedrijfsnetwerken verbonden worden en er voor ongenode gasten meer manieren ontstaan om binnen te dringen. Windows virussen kunnen zich hierdoor eenvoudig en snel verspreiden over het bedrijfsnetwerk, bijvoorbeeld door geïnfecteerde e-mail. Dan zal er ergens een plek moeten zijn waar de data symbolisch in quarantaine geplaatst is. Door een goede back-up heb je altijd een herstelpunt om weer snel naar een gezond bedrijfsnetwerk over te kunnen gaan en volledig te herstellen.

Goed voorbereid zijn op andere doemscenario’s
Naast cyberaanvallen en ransomware kunnen er altijd onverwachte situaties voordoen. Denk bijvoorbeeld aan brand, maar ook aan boze ex-medewerkers die ongeoorloofd bestanden kunnen wissen of meenemen.

Een Cloud back-up strategie helpt te voldoen aan de AVG wetgeving
Het is iets meer dan een jaar geleden dat de privacywetgeving AVG, Algemene verordening gegevensbescherming, van kracht ging. Nu zijn er nog steeds bedrijven die voor de back-up externe schijven gebruiken. Maar het zijn juist vaak de externe datadragers die voor schending van de privacywetgeving zorgen omdat privacygevoelige informatie er eenvoudiger door op straat kan belanden. Beter is dus om ervoor te zorgen dat er altijd een back-up van de eigen Cloud omgeving is. Zo niet, zorg er dan in ieder geval voor dat externe dragers zoveel mogelijk achter slot en grendel blijven en zo min mogelijk collega’s er gebruik van maken.

Zullen we betrouwbare back-up samen regelen?
Bij The Sourcing Company willen we jouw back-up slimmer, sneller, veiliger en efficiënter regelen. Bijvoorbeeld door oplossingen te bieden waarbij je zelf zoekgeraakte bestanden eenvoudig kunt restoren, zonder dat er dan een dure en tijdrovende update gedaan moet worden van alle bestanden.

Bron: The Sourcing Company | Foto: The Sourcing Company