'Totale ontzorging' centraal bij Data B. op CorporatiePlein

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

"Momenteel zijn veel woningcorporaties op zoek naar partners die het gehele proces op het gebied van creditmanagement kunnen verzorgen." Dat stelt Olaf Beltman, Hoofd Verkoop, Marketing & Communicatie bij Data B.. 'Totale ontzorging' zal dan ook centraal staan op de stand van het bedrijf tijdens CorporatiePlein, het bedrijfsvoering & ICT-evenement voor woningcorporaties op 24 september in Expo Houten.

Volgens Olaf willen corporaties niet alleen op het gebied van creditmanagement ontzorgd worden: "Daar horen ook fysieke en digitale documentenstromen bij, zowel ingaand als uitgaand. De digitaliseringsslag zal de komende jaren verder uitgerold worden. In deze periode zijn de fysieke documenten nog niet volledig weg te denken, en daarom vult een partner die in beide aspecten kan voorzien de behoefte van een corporatie het beste in."

Digitalisering houdt volgens Olaf verschillende onderdelen en processen in. "Bij een papierloos-kantoor betekent dit onder andere het inscannen van documenten en het archiveren hiervan. Uitgaand heeft men hiervoor een virtuele printoplossing nodig. Fysieke facturen worden vervangen door digitale versies, waarbij de betaalmail-oplossing hiervoor de beste opties biedt. Hierdoor krijgen bijvoorbeeld maandelijkse facturen tot aan het incassotraject 'real time' mogelijkheden."

De totale ontzorging qua digitalisatie zal dan ook verkondigd worden op de stand van Data B. op CorporatiePlein: "Woningcorporaties kunnen tijdens het evenement kennismaken met diverse partijen die de krachten kunnen of reeds hebben gebundeld," concludeert Olaf. "'Totale ontzorging' is voor hen het belangrijkste credo".

Data B. is tijdens CorporatiePlein te vinden op stand 37.