Train people well enough so they can leave, treat them well enough so they don’t want to!

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Met deze filosofie van Richard Branson in het achterhoofd is MainPlus 1 maart 2018 de MainPlus Academy gestart. Hiermee heeft de ontwikkeling van huidige en toekomstige collega’s én die van onze onderhoudsen herstelpartners in het hele land ook een formeel karakter gekregen.

Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen, zodat ze nog meer grip op hun dagelijkse werkzaamheden krijgen, betere resultaten kunnen overleggen en het werkplezier nog groter wordt.

Curriculum
Het curriculum dat de MainPlus Academy heeft ontwikkeld richt zich zowel op het bijbrengen van kennis als het (door)ontwikkelen van vaardigheden.

  • Kennis op het gebied van Bouwkunde, Huurrecht, Wet ‘Besluit Kleine Herstellingen’, MainFlow, Video Inspectie en Verzekeringsrecht. En kennis over toekomstige ontwikkelingen in de vastgoedsector en onderhoudswereld, innovaties op het gebied van IoT en relevante wet- en regelgeving voor de corporatiesector. 
  • Vaardigheden in de vorm van mondelinge- en schriftelijke klantgerichte communicatie, het herkennen van sociale misstanden en het overtreffen van de verwachtingen van de klant. Aan de hand van alledaagse praktijkvoorbeelden wordt getraind om de competenties van medewerkers naar een hoger niveau te brengen.

Kennisoverdracht
In de MainPlus Academy wordt ook veel ruimte gegeven aan collega’s om een bijdrage te leveren, aangezien zij ook een belangrijke rol spelen in de kennisoverdracht. Hierbij worden zij gecoacht door managers en teamleiders.

Daarnaast worden periodiek externe trainers ingehuurd op specifieke disciplines en levert de MainPlus Academy zo een uniek platform voor nieuwe én bestaande collega’s van onszelf en onze partners om zichzelf te ontwikkelen.

Continue groei
Met de explosieve groei van het aantal klanten dat MainPlus bedient binnen de corporatiemarkt, de commerciële vastgoedmarkt en de schadeverzekeraarsmarkt, is het aantal medewerkers de afgelopen jaren verdrievoudigd tot ruim zestig. En met een landelijk dekkend netwerk aan partners is de behoefte aan continue trainingsfaciliteiten een noodzaak geworden: de MainPlus Academy.

Bron: CorporatieGids 2018 | Foto: MainPlus