Unified: Rationaliseer het applicatielandschap

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe borg je de transitie naar de cloud, en zorg je ervoor dat gegevens goed beschermd worden én innovatie mogelijk blijft. Het antwoord op dat vraagstuk staat 26 september centraal bij Unified tijdens CorporatiePlein. Het bedrijf is één van de bezoekers tijdens de beurs, en wij spraken voorafgaand alvast met Commercieel Directeur Arjan van Dijk.

Door de ontwikkelingen en innovatie rondom informatietechnologie is er bij corporaties een veelheid ontstaan aan netwerksystemen en applicaties, begint Arjan. “Vaak hebben deze ontwikkelingen ertoe geleid dat het aantal in gebruik zijnde applicaties is toegenomen zonder dat er is gekeken waar applicaties overbodig zijn geworden of inmiddels zo verouderd zijn dat ze moeten worden uitgefaseerd. De samenhang tussen applicaties en functionaliteiten en de bedrijfsprocessen die ze ondersteunen is enorm complex geworden.”

Rationalisatie
Omdat het applicatielandschap de ruggengraat vormt van iedere organisatie, is volgens Arjan rationalisatie nodig om te komen tot een stabiele en gestandaardiseerde infrastructuur. “Een dergelijke infrastructuur vormt de basis voor wendbaarheid en slagvaardigheid. Daarnaast biedt het organisaties de mogelijkheid om snel en flexibel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en vernieuwde wet- en regelgeving. Rationalisatie van het applicatielandschap houdt in dat door middel van harmonisatie, consolidatie, standaardisatie en integratie een situatie wordt gecreëerd die optimalisatie van het onderhoud, beheer en exploitatie van het applicatielandschap mogelijk maakt.”

Persoonlijk
“Unified kan woningcorporaties hierbij helpen,” gaat Arjan verder. “Wij staan voor persoonlijke dienstverlening en zien onszelf niet als leverancier, maar als partner. Wij hechten veel waarde aan het bedienen van onze klanten als persoon en niet als nummer. De ideale samenwerking is dan ook ‘persoonlijk’, waarbij wij onze klanten natuurlijk zoveel mogelijk willen ontzorgen. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat we altijd een meerwaarde willen leveren. Vernieuwende technische vraagstukken worden ons dan ook gezien als uitdaging.”

Meer dan alleen outsourcing
Het bedrijf vertelt daar op CorporatiePlein graag meer over. Arjan: “Unified biedt meer dan alleen outsourcing. Samenwerken en innoveren kenmerkt zich ook in het beheersbaar houden van kosten. Niet alleen bij aanvang, maar ook in de toekomst waarbij we continu de afweging maken hoe er efficiënt kan worden ondernomen. Unified maakt in haar cloud werkplek voor woningcorporaties gebruik van een ‘Hybrid Cloud’. De basis is een Private Cloud waardoor we de controle over de data hebben en altijd de kwaliteit en performance kunnen garanderen. De komende jaren zal dit het uitgangspunt blijven waar op individueel applicatieniveau meer softwarepakketten SaaS zullen worden aangeboden. Unified heeft als taak deze applicaties op een optimale wijze te integreren tot één werkplek, waarbij gezorgd wordt voor optimale beveiliging, performance en gebruiksgemak.”

Unified is op CorporatiePlein te vinden op stand 8

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Unified