Van 40 euro naar 4 euro per factuur

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Bij veel organisaties worden facturen nog in papieren vorm verspreid en handmatig geaccordeerd. Hierdoor kunnen facturen onterecht, foutief, onduidelijk en/of onvolledig zijn, zijn er veel (handmatige) controles nodig en raken facturen zoek tijdens het proces. Met het digitale factuurproces via de Corporatie Cloud kunt u uw administratieve kosten reduceren van ongeveer 40 euro tot minder dan 4 euro per factuur.

Digitale factuurverwerking kent veel voordelen. We zetten een aantal voordelen voor u op een rijtje.

Kwaliteitsverbetering
- Verkleining foutenkans
- Factuur raakt niet meer zoek
- Factuur op elke gewenste plek opvraagbaar
- Altijd inzichtelijk in welke fase van het proces de factuur zich bevindt.

Tijdsbesparing
- Minder invoerhandelingen
- Minder controlehandelingen door optimale procuratieregeling
- Snellere beantwoording van informatievragen
- Sneller verloop van het controleproces
- Directe beschikbaarheid digitale factuur op elke werkplek
- Koppeling factuur aan opdracht (bij deelname aan het Reparatieverzoekenproces).

Hieronder is schematisch weergegeven waar u kunt besparen door te kiezen voor digitale facturering via de Corporatie Cloud. De Corporatie Cloud gaat verder waar andere oplossingen stoppen.

Toelichting
Nu: Dit zijn de handelingen die u moet verrichten als u papieren facturen handmatig verwerkt.

Proces: Dit zijn de handelingen die u moet verrichten als u de facturen digitaal per pdf ontvangt of inscant en als pdf verwerkt. Dit levert u al veel voordelen op zoals meer inzicht en veel minder handelingen.

Digitaal: Maakt u de afspraak met uw aannemers om in het vervolg de facturen per XML aan te leveren, dan reduceert u het factuurproces tot slechts vijf stappen. Facturen worden automatisch ingelezen. U hoeft alleen uw goedkeuring te geven, te tekenen, te boeken en betaalbaar te stellen.

Procesintegratie: De laatste stap is procesintegratie. Hiermee integreert u het onderhoudsproces met het factuurproces. Door de automatische koppeling met de opdracht en de factuur hoeft u slechts te tekenen, te boeken en de factuur betaalbaar te stellen. Alleen uitzonderingen worden gecontroleerd.

Bron: NCCW

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NCCW in de CorporatieGids 2014 te bekijken.