Van Dinther over de transformatie naar dé digitale woningcorporatie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De digitalisering van woningcorporaties is anno 2018 gemeengoed geworden. Het gebruik van de cloud is daarbij steeds meer een vereiste. Welke voordelen levert samenwerken in de cloud op, en hoe pak je dat als corporatie aan? Van Dinther is op 27 september één van de exposanten tijdens CorporatiePlein, en wij spraken alvast met Kevin van Herwijnen over zijn visie op de bedrijfsvoering van de toekomst.

“De steeds verdergaande digitalisering van processen strekt zich nu al uit tot ver buiten de corporaties,” begint Kevin het gesprek. “Doordat steeds meer applicaties in de cloud werken of eraan gekoppeld zijn, wordt het mogelijk om ‘buitenstaanders’ direct in je processen te betrekken. Bottlenecks die nu nog vaak bestaan bij binnenkomende en uitgaande communicatie zullen verdwijnen doordat de corporaties samen met klanten, leveranciers en andere derden in dezelfde omgeving werken. Het tijdperk van printers en scanners is definitief voorbij.”

Belang van de cloud
De efficiency die het gebruik van de cloud met zich meebrengt beantwoordt volgens Kevin niet alleen de behoefte van kostenreductie, maar ook van klanttevredenheid. “Klanten krijgen sneller reactie op hun vraag omdat deze sneller – of zelfs direct – aankomt, net zoals het antwoord en de status van hun aanvraag. De zelfredzaamheid van klanten, medewerkers en derden wordt vergroot omdat content overal benaderbaar is met elk denkbaar device. Daarnaast kan steeds meer content geautomatiseerd worden gecreëerd. Door de automatisering kan de focus van medewerkers op maatwerk voor klanten komen te liggen, op de bijzondere gevallen waar anders geen tijd voor is.”

“Het belangrijkste Cloud-platform – Office 365 – is naar onze mening een belangrijk onderdeel van deze ontwikkelingen. In de basis biedt het al veel mogelijkheden die het samenwerken naar een nieuw niveau brengt. Plaats, tijd en device spelen geen rol meer, het vormt zich naar het werk wat moet gebeuren. Dit betekent een verschuiving van een documentmanagementsysteem waarmee je kunt samenwerken naar een samenwerkingsplatform waarin content gestructureerd wordt bewaard.”

Digitale woningcorporatie
“Vorig jaar hebben wij op CorporatiePlein bezoekers een eerste inkijk gegeven in de Office 365 versie van E-Content,” vertelt Kevin op de vraag wat Van Dinther dit jaar op de beurs laat zien. “Dit jaar laten wij zien hoe Office 365 in combinatie met E-Content 365 ingezet kan worden door een volledig digitale woningcorporatie. Met E-Content structureren wij niet alleen informatie, door het gebruik van krachtige Office 365 functionaliteiten zijn wij in staat om een volledig digitale werkomgeving te creëren dat integreert met klantportalen en ERP-systemen. We spreken nu niet meer over E-Content als archiefsysteem maar E-Content 365 als samenwerkingsplatform voor alle gebruikers, zowel intern als extern. Niet alleen voor klantprocessen, maar ook voor ondersteunende, sturende en projectmatig werkende teams. Bezoekers die door de bomen het bos weer willen zien, of liever door de wolken de zon, vertellen wij op onze stand graag meer over de digitale woningcorporatie met Office 365.”

Bron: CorporatieMedia | Foto: Van Dinther

Aanmelden voor CorporatiePlein 2018 kan hier. Een plattegrond met alle deelnemende exposanten vind je hier.

Van Dinther is op CorporatiePlein te vinden op stand 35