Van schrijfblok naar tablet

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Mutatieopzichters handelen voortaan alles digitaal af in de woning: vanaf 18 december was het een feit. Voor Woonpunt (±20.000 VHE) een flinke stap op het gebied van digitaal werken en procesoptimalisatie!

Met de tablet in de hand kunnen de mutatieopzichters het mutatieproces ter plekke digitaal vastleggen en afhandelen. De vertrekkende huurder ontvangt de bijbehorende brieven en formulieren direct per e-mail. Hierdoor wordt een deel van de administratie automatisch gevuld, is het proces tot zijn essentie teruggebracht, wordt er tijd bespaard en zijn er door de uniformiteit geen verschillen in werkwijze.

Ook de foto’s die automatisch op de opnamestaat zichtbaar zijn is een grote aanwinst voor Woonpunt, aldus Peter Debats, werkgroeplid en opzichter bij Woonpunt. Dit bespaart veel tijd omdat de foto’s niet meer van de fotocamera op de computer gezet worden maar direct in de woning beschikbaar zijn in het juiste format. De huurder ondertekent de opnamestaat met de foto’s digitaal en de staat bij aanvang huurperiode is vastgelegd. Een tweede stap van het inrichten van het Movin’U WOS is de inrichting van de gestandaardiseerde koppeling met het het primaire systeem van Woonpunt (ViewPoint).

Bron: Movin'U