Vastgoedinformatiemanagement in de spotlight bij DEMO op CorporatiePlein

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoewel de hoeveelheid data wereldwijd enorm toeneemt, blijkt in de praktijk dat het beschikken over meer gegevens niet automatisch leidt tot meer kennis en beter overzicht. Ook bij woningcorporaties wordt nog niet alle relevante vastgoedinformatie op een goede manier geregistreerd, laat staan up-to-date gehouden. Dat stelt Andre van Delft van DEMO Consultants. Het bedrijf wil op 24 september tijdens CorporatiePlein, dé bedrijfsvoering & ICT-vakbeurs voor woningcorporaties, hierop inspelen.

"Er is vaak onvoldoende overzicht in de inhoud, de verantwoordelijkheden, de nauwkeurigheid én de actualiteit van gegevens en informatie," legt Andre uit. "Vastgoedinformatiemanagement - met behulp van de door DEMO ontwikkelde geavanceerde software - brengt hierin de noodzakelijke verbetering."

"In diverse praktijksituaties heeft het door DEMO ontwikkelde en geïmplementeerde systeem ervoor gezorgd dat er een sterke vereenvoudiging van de vastgoedmanagementprocessen is gerealiseerd. De eerdere knelpunten zijn opgelost. Er is duidelijk geworden over welke informatie men dient te beschikken en dus ook welke data men moet verzamelen, structureren, analyseren en ontsluiten. Het werk van de inspecteurs is efficiënter geworden door op eenvoudige wijze afwijkingen van de gewenste situatie vast te leggen en op kantoor het aantal noodzakelijke handelingen te verlagen."

Volgens DEMO Consultants vraagt het effectief en efficiënt woningbeheer om gestructureerd informatiemanagement: "In het proces van ontwikkelen, exploiteren en handhaven moeten de complexe informatiestromen rondom vastgoed geïntegreerd worden. De RE Suite van DEMO biedt die synergie, één complete softwaretoepassing voor vastgoedinformatie. De totale scoop van tools in één pakket én de eenvoudige koppelingen ertussen maakt ons product uniek."

"DEMO past de nieuwste ontwikkelingen toe in zijn software, zoals de integratie van BIM (Building Information Model) met beheerinformatie, de koppeling van BIM en GIS, laserscans, drones en de toepassing van Augmented Reality - de koppeling van virtuele beelden via BIM met de bestaande werkelijkheid op locatie of via foto. Indien uw interesse gewekt is, praten wij u op het CorporatiePlein graag bij over hoe u nu al kunt anticiperen op toekomstige ontwikkelingen."

DEMO Consultants is tijdens CorporatiePlein te vinden op stand 59.