Vernieuwing online landschap Woonconcept

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Voor Woonconcept, een corporatie uit Meppel met 12.500 VHE, heeft Qvision het volledige online landschap vernieuwd en uitgebreid. Hierbij was de opdracht om zo veel mogelijk processen volledig te automatiseren zodat de medewerkers van Woonconcept zich kunnen richten op hun kerntaken. Hiertoe heeft Qvision een nieuw woonruimtebemiddeling systeem (easyMatch) en een nieuwe website met geïntegreerd klantportaal voor zowel huurders als woningzoekenden gerealiseerd.

Koppelen, koppelen, koppelen...
Om het gewenste niveau van automatisering te bereiken is er met een groot aantal onderliggende systemen een koppeling gerealiseerd.

IRIS (Kubion)
Woonconcept maakte reeds gebruik van het product IRIS van Kubion. Door een koppeling met IRIS te realiseren kunnen alle gegevens van huurders worden geraadpleegd en gemuteerd. IRIS is op haar beurt weer gekoppeld met het systeem Empire van Cegeka-dsa wat als bron dient voor alle huurders gegevens.

Daarnaast kan Woonconcept alle content uit de IRIS kennisbank gebruiken op de website. Hiervoor heeft Qvision een plugin gemaakt voor het cms Umbraco waarmee in Umbraco eenvoudig de weer te geven content uit IRIS kan worden geselecteerd. Ook zijn verschillende beslisbomen uit IRIS (waaronder reparatieverzoeken) geïntegreerd in het klantportaal met Umbraco.

IRIS inbox (Kubion) & EworkX (SquareDMS)
Ook is er een integratie tussen de IRIS inbox en Umbraco gerealiseerd. Middels deze integratie kan Woonconcept zelf formulieren aanmaken in Umbraco die resulteren in een formulier in EworX en een taak en/of interactie in Empire. Formulieren die in Umbraco worden gemaakt resulteren dus niet in een email die handmatig moet worden verwerkt, maar zijn direct gekoppeld met de onderliggende systemen.

Empire (Cegeka-dsa)
Met het primair systeem Empire zijn proceskoppelingen voor de woonruimtebemiddeling gerealiseerd en een synchronisatie van de woningzoekenden. Onder de proceskoppelingen vallen de leegmeldkoppeling, de acceptatiekoppeling en de verhuurdkoppeling. Alle woningzoekenden worden realtime gesynchroniseerd tussen Empire en easyMatch zodat alle managent- en betalingsinformatie uit Empire kan worden gehaald.

Realworks
Realworks is een CRM systeem wat door veel NVM makelaars wordt gebruikt. Zo ook de makelaars waarmee Woonconcept samenwerkt. Wanneer de makelaars een woning publiceren vanuit Realworks naar Funda wordt de woning middels een koppeling automatisch ook op de website van Woonconcept geplaatst. Woonconcept hoeft deze koopwoningen dus niet meer zelf in te voeren.

Mailchimp
Door mailchimp te koppelen is Woonconcept in staat om nieuwsbrieven te maken waarop huurders en woningzoekenden zich via het klantportaal eenvoudig kunnen abonneren. Woonconcept kan in mailchimp aangeven welke nieuwsbrieven in het portaal moeten worden getoond. Huurders en woningzoekenden kunnen in het portaal vervolgens door simpelweg een vinkje voor een nieuwsbrief te plaatsen zichzelf abonneren op deze nieuwsbrief.

Bron: Qvision

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Qvision in de CorporatieGids 2015 te bekijken.