Vincent Gruis benoemd als nieuw lid RvC Vestia

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De raad van commissarissen (RvC) van woningcorporatie Vestia benoemde per 1 mei 2021, op voordracht van Huurdersraad Vestia, Vincent Gruis als nieuw lid. Gruis heeft vastgoedontwikkeling en - beheer in zijn portefeuille.

Vincent Gruis is hoogleraar Housing Management aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Ook heeft Gruis jarenlange ervaring als commissaris bij woningcorporaties en in verschillende bestuurlijke functies bij andere organisaties. 

Vincent Gruis is voor benoeming voorgedragen door Huurdersraad Vestia. Vincent Gruis: “We staan aan de vooravond van het uitvoeren van de structurele oplossingen voor de financiële en volkshuisvestelijke problemen van Vestia. Daarmee verandert zowel voor Vestia als voor de sector nogal wat. Vanuit mijn kennis en ervaring in de volkshuisvesting wil ik eraan bijdragen dat Vestia toekomstbestendig verder kan werken in het belang van haar huidige en toekomstige huurders”. 

De RvC van Vestia ziet in Vincent Gruis een waardevolle aanvulling op de raad en kijkt uit naar de samenwerking.

Per 1 mei 2021 treedt Wouter van der Toorn Vrijthoff af als lid van de RvC en als voorzitter van de selectie- en remuneratiecommissie. De directie en de RvC zijn hem dankbaar voor zijn inzet en grote betrokkenheid. Huurdersraad Vestia waardeert de jarenlange samenwerking en zijn inzet met het oog op de huurdersbelangen. 

Naast Vincent Gruis bestaat de RvC van Vestia uit Ludo Wijngaarden, Peter Fransman, Annelies de Groot, Jantine Kriens, Margriet Drijver en Jessica van Wingerden.

Bron: Vestia, Foto: Vestia