Vliegende start Qonsío

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Sinds het najaar gonst er een nieuwe naam door de corporatiebranche: Qonsío. Als ICT-dienstverlener levert Qonsío expertsoftware voor bedrijfsondersteunende en financiële processen. Deze expertsoftware wordt samen met de sterke partners Unit4 en Ortec Finance in de markt gezet. Het nieuwe merk maakt indruk en maakte een vliegende start door binnen twee maanden maar liefst vijf nieuwe klanten te verwelkomen. Tijd dus om eens te spreken met Peter Bos, managing director van Qonsío.

Peter Bos steekt enthousiast van wal: “Helemaal nieuw zijn we natuurlijk niet, we hebben reeds 180 corporaties als klant. Ik zeg de laatste tijd weleens ‘eigenlijk zijn we een start-up met jarenlange ervaring’. Wat vooral nieuw is dat we een speciale focus hebben. We richten ons expliciet op een financieel vakgebied bij de corporatie en daarin willen we de beste zijn. We komen met experts en met expert software.”

Dynamisch
“De woningcorporatiemarkt is een dynamische en vaak ook complexe markt. Zo verandert er veel op het gebied van wet- en regelgeving, is er krapte op de woningmarkt en in sommige gebieden weer krimp, is er vergrijzing en ga zo maar door. De enige constante lijkt wel verandering. En in deze dynamische en complexe markt vraagt men om transparantie en betrouwbare prognoses en rapportages. Vandaar onze focus. Wij willen met Qonsío een rustpunt zijn waarop je kunt bouwen, waar je met je vragen terecht kunt en die je ondersteunt met je financiële rapportage en prognose vraagstukken. We hebben ook niet voor niets gekozen om met stabiele en betrouwbare partners (Ortec Finance en Unit4) aan de slag te gaan. Partners die naast dat ze goede software leveren, kennisleider zijn op hun eigen vakgebied.”

Expert
“Zo hebben we FMP samen met Ortec Finance in de markt gezet en heeft het pakket zich inmiddels, samen met WALS, bewezen als dé oplossing waarmee je een betrouwbare financiële meerjaren prognose maakt. Maar ook Audition, de oplossing van Unit4 voor de jaarrekening, is hard op weg om de standaard in de markt te worden. Wat helemaal mooi is dat we nu de SBR-Manager erbij leveren zodat de corporatie, de binnenkort verplichte, elektronische deponering probleemloos kan afhandelen.”

"Onze kracht is natuurlijk, naast de software, dat we specialisten hebben op de verschillende vakgebieden die aansluiting hebben bij de corporatie. We leveren dus expertproducten samen met de expert erbij. Ik vind het ook mooi om te zien hoe onze consultants gewaardeerd worden. Ze weten wat er speelt op het gebied van wet- en regelgeving bij corporaties en weten welke issues er spelen. Ze weten heel goed de brug te dichten tussen complexe financiële vraagstukken en de processen van de corporatie.”

In combinatie met ieder relevant ERP
De introductie heeft Qonsío tot nu toe geen windeieren gelegd. Zo kozen Wonen Noordwest Friesland (Sint Annaparochie) en ProWonen (Borculo) om aan de slag te gaan met de jaarrekeningsoftware Audition, gaan Woonstichting Triada (Heerde) en Woningbouwvereniging Volksbelang (Helmond) de Financiële Meerjaren Prognose (FMP) gebruiken en gaat Stichting Viveste (Houten) aan de slag met de HR en salarisoplossing Salaris Online. Ook voor de komende periode verwacht Qonsío een groot aantal nieuwe klanten te kunnen verwelkomen.

Peter Bos vervolgt: “Onze werkwijze slaat aan en dat is mooi om te zien. We hebben inmiddels ook nieuwe experts aangenomen en zijn nog druk aan het werven om het aantal experts verder uit te breiden. We zien nu dat we klanten hebben die met verschillende ERP-systemen in de markt werken. De oplossingen die we bieden zijn complementair aan de ERP-systemen in de corporatiemarkt en we positioneren onszelf dan ook als onafhankelijke leverancier.”

Kortom met Qonsío is een sterke nieuwe leverancier ontstaan, met een heldere focus en toegevoegde waarde voor corporaties. Het gaat interessant worden om te volgen hoe het succes van Qonsío zich verder gaat ontwikkelen.

Bron: CorporatieGids 2018 | Foto: Qonsio