VVA-informatisering: "Laat de toekomst bij je binnen"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Organisaties komen maar moeilijk tot échte innovatie. Dit vergt durf en lef, en vaak wordt het tegengehouden door te weinig draagvlak, tijd of kennis. VVA-informatisering staat op 21 september op CorporatiePlein en vertelt daar over 'Innoveren doe je samen'. Een gesprek met Piet Verdult: "Wij geloven dat de jonge slimme mensen van nu corporaties kunnen uitdagen en helpen om daadwerkelijk tot revolutionaire ideeën en uitwerkingen te komen."

Waar corporaties vaak bezig zijn met het verbeteren en vernieuwen - kijk maar naar het aantal procesoptimalisaties en digitaliseringstrajecten - wordt er nog maar mondjesmaat geïnnoveerd. "Innovatie voor woningcorporaties ligt met name opgesloten in het feit dat eerst de noodzaak moet worden ingezien en worden gevoeld. Terwijl juist daar de kansen liggen. In het samenwerken liggen grote kansen om tot deze innovaties te komen, zowel in vastgoed als bedrijfsvoering. En niet alleen door onderling elkaar op te zoeken: samenwerkingen met bijvoorbeeld advieskantoren, universiteiten en hogescholen kunnen heel wat voor corporaties betekenen."

VVA-innovatisering
'Jonge slimme mensen van nu' kunnen volgens Piet het verschil betekenen bij innovatie. "Daarom is VVA-informatisering een denktank begonnen: VVA-innovatisering. Hierin komen masterstudenten van Tilburg University en (jonge) VVA businessconsultants samen, en komt innovatie en informatisering bij elkaar. Zij dagen corporaties uit met de ondertitel 'Laat de toekomst bij je binnen'."

Op CorporatiePlein laten VVA-informatisering en VVA-innovatisering zien hoe zij komen van idee naar uitwerking en executie volgens het Design Thinking framework. "Bijvoorbeeld hoe een schijnbaar droog onderwerp als informatiebeveiliging gaat leven door het te verbinden met het escaperoom concept. Er is een leergang Privacy- en Gegevensbescherming ontwikkeld door het combineren van de disciplines informatisering, IT-auditing en privacyrecht. En dat de denktank oog heeft voor sociale innovatie middels de ontwikkeling van een privacy-awareness toolkit. Verder vertellen wij over de uitkomsten van het onderzoek 'Hoe corporaties compliant kunnen worden aan de AVG'. Het resultaat van een afstudeeronderzoek van een van onze trainees aan de Tilburg University, die daar binnenkort ook een whitepaper over publiceert."

VVA-informatisering is op CorporatiePlein te vinden op stand 15