VVA-informatisering: Stap over op de nieuwe ‘bedrijfsvoeringscurve’

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Corporaties moeten afstappen van hun oude ‘bedrijfsvoeringscurve’ en een nieuwe vorm van werken omarmen. Hoe ziet deze nieuwe manier van werken eruit en hoe helpt deze corporaties de uitdagingen van morgen aan te gaan? VVA-informatisering vertelt hier op 27 september tijdens CorporatiePlein meer over, en wij spraken alvast over de nieuwe bedrijfsvoeringscurve met Piet Verdult

“Bedrijfsvoering beweegt steeds meer toe naar ketenintegratie, zelfservice en uitbesteden,” begint Piet. “Het is daarom tijd voor een paradigmashift in de manier waarop corporaties kijken, denken en handelen. Een sprong van verbeteren van de huidige curve, naar het ontwikkelen van een nieuwe curve.”

Nieuwe bedrijfsvoeringscurve
Het omarmen van deze nieuwe ‘bedrijfsvoeringscurve’ is volgens Piet essentieel om de uitdagingen van morgen aan te kunnen gaan. “Momenteel ligt de focus van corporaties bijvoorbeeld op het verbeteren van de bedrijfsvoering met procedures, kaders, systemen en regels, terwijl de focus moet liggen op waarde toevoegen aan primaire processen en de samenleving. Het gebruiken van standaarden en best practices zijn ook onderdeel van de nieuwe curve, net als Agile-werken en medewerkers zelf verantwoordelijk maken voor hun eigen ontwikkeling en waarde.”

Evolutie van informatietechnologie
Tijdens CorporatiePlein vertelt VVA meer over het sneller adopteren van deze bedrijfsvoeringscurve, innovatie en de digitale transitie bij woningcorporaties. Piet: “VVA-informatisering is – naast allerlei digitale transitietrajecten bij woningcorporaties – betrokken bij de Aedes Vernieuwingsagenda. Wij brengen daar vernieuwingskennis in, zoals toekomstige e-dienstverlening als chatbots en toepasbare blockchaintechnologie. Hiermee verkennen wij hoe klantdienstverlening, interne bedrijfsvoering en ketensamenwerking door deze inzet kan worden vormgegeven.”

“VVA investeert in het onderzoek naar deze technologieën, en verschillende masterstudenten zijn daarom bij ons afgestudeerd op deze thema’s. Zij kiezen ervoor om hun carrière voort te zetten bij VVA, zodat ze hun kennis kunnen delen met woningcorporaties. Verschillende programma´s komen hieruit voort, zoals het adoptieprogramma voor zaakgericht werken en de mobiele Escape Room om de AVG beter te laten beklijven bij medewerkers. Meer weten over de evolutie van informatietechnologie? Wij heten bezoekers van CorporatiePlein van harte welkom op onze stand!”

Bron: CorporatieMedia | Foto: VVA-informatisering

Aanmelden voor CorporatiePlein 2018 kan hier. Een plattegrond met alle deelnemende exposanten vind je hier.

VVA-informatisering is op CorporatiePlein te vinden op stand 13