VVA: Corporaties klaarstomen voor de digitale transformatie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De sterk toenemende automatisering is een proces waarmee elke organisatie te maken heeft. Ook de rol van medewerkers is daardoor veranderd. Hoe bereiden corporaties zich voor op de digitale transformatie die hiermee gepaard gaat? VVA vertelt er op CorporatiePlein meer over, en wij spraken vooraf alvast met partner Mark Musters.

Waar corporatiemedewerkers voorheen bezig waren het met sturen van bedrijfsprocessen, beperkt hun taak zich tegenwoordig – als gevolg van automatisering – meer tot het houden van toezicht. “Vergelijk het maar met een piloot,” begint Mark. “Die is tegenwoordig veel meer opzichter van de instrumenten in het vliegtuig dan dat hij deze daadwerkelijk bestuurt. Hetzelfde zie je gebeuren in organisaties die steeds meer data-gedreven worden. Wij ondersteunen organisaties bij deze digitale transformatie en kijken wat er allemaal nodig is om als een ‘digitale piloot’ boven bedrijfsprocessen te kunnen staan.”

Verschillende dimensies
Dit betekent dat VVA organisaties in verschillende dimensies begeleidt, gaat Mark verder: “Zo speelt de VVA-intelligent workforce in op de potentie van aanstormende technologieën die van grote invloed zijn op de operatie van de toekomst, zoals RPA en process mining. VVA-fris beheer maakt gebruik van de steile leercurve van studenten door hen naast de kerngebruikers in de organisatie te zetten, waardoor medewerkers samen met studenten leren over zaken rondom functioneel beheer en snel geholpen worden.”

“VVA-innovatisering maakt medewerkers nieuwsgierig om hun digitale vaardigheden verder te ontwikkelen door de creatieve inzet van gamification. Want; spelen werkt! Tot slot heeft VVA-informatisering met de Toolbox 365 alles in huis om ERP-cloudmigraties te begeleiden.”

RPA en process mining
Naast informatie over de digitale transformatie kunnen bezoekers ook bij VVA terecht voor verschillende kennissessies, sluit Mark af: “We nemen mensen op onze stand graag mee in de wondere wereld van RPA en process mining. RPA automatiseert repetitief werk zonder de onderliggende IT-infrastructuur aan te passen, waardoor medewerkers tijd kunnen besteden aan klantvragen en verbeterprocessen. Process mining helpt bedrijven om processen in kaart te brengen en te optimaliseren met data. Hier – en over onze andere dienstverlening en producten – vertellen we graag meer op CorporatiePlein!”

VVA is te vinden op stand 63 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: VVA