VVA: Gestructureerde aanpak bieden voor informatiebeveiliging en privacybescherming

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De grote hack in de sector begin dit jaar toonde het belang van goede informatiebeveiliging en privacybescherming nogmaals aan. Veel corporaties maken hier gelukkig grote stappen mee, maar wat zijn die nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en wat is de manier om je medewerkers hierbij mee te nemen? VVA vertelt op CorporatiePlein hier meer over zodat je organisatie klaar is voor de toekomst. Business Consultant Rick Swinkels licht tegenover CorporatieGids.nl alvast een tipje van de sluier op over wat VVA op de vakbeurs laat zien.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
Het credo van VVA luidt ‘Futurizing Your Business’. Het is onze ambitie om dé toonaangevende expert te zijn in digitale inspiratie en goedwerkende digitale innovaties voor een duurzame, positieve impact op mensen en organisaties in Nederland. Bij de begeleiding van organisaties bij hun digitale transitie adresseren we ook de risico’s die daarmee gepaard gaan. Cybersecurity en privacybescherming moeten nu eenmaal goed geregeld zijn.

Dit jaar staat onze ‘nieuwe’ business unit VVA-security en privacy volop in de spotlight bij onze stand. Waarbij ‘nieuwe’ bewust tussen aanhalingstekens staat. Al sinds de start van VVA – dit jaar vijftien jaar geleden – adviseren we en voeren we projecten uit op dit belangrijke domein. Soms in opdracht van Aedes en veelal direct bij en met corporaties. In deze business unit brengen we het complete aanbod van informatiebeveiliging en privacybescherming centraal bij elkaar. Dat maakt het voor onze klanten overzichtelijker.

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Op CorporatiePlein staat de promotie van de door ons ontwikkelde Hack Simulatie voor de corporatiebranche centraal. Door deelnemers tijdens de kennissessies in spelvorm te confronteren met een aantal dilemma’s, proeven ze alvast aan de echte oefening van een grootschalig cyberincident.

Na afloop van de kennissessies praten we graag na over vraagstukken die de corporaties bezig houden op het gebied van cybersecurity en privacy. Het besef is inmiddels wel ingedaald dat de dreiging reëel is en dat de gevolgen gigantisch kunnen zijn. Maar je wil ook niet uit wilde paniek gaan handelen. Met onze jarenlange ervaring kunnen we corporaties een gestructureerde aanpak aanreiken. We helpen om hun risico’s in beeld te brengen en daar passende maatregelen op te treffen: organisatorisch, technisch en vooral ook in relatie tot verhoogd bewustzijn onder medewerkers. Daarnaast mogen bezoekers een passende goodie verwachten en meenemen.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Wij zijn in staat om organisaties een totaalaanbod te bieden voor alle uitdagingen rondom de steeds sneller gaande digitale transitie. Thema’s waar we veel op worden gevraagd zijn digitale strategie, procesoptimalisatie, datakwaliteit, (cloud)applicaties, I&A beheer- en ontwikkelorganisatie, informatiebeveiliging en privacybescherming, digitale vaardigheden, moderne werkplek én innovatie. Onze kracht zit in onze benadering waarbij we deze thema’s integraal beschouwen en samen met de corporatie vormgeven.

VVA is op CorporatiePlein te vinden op stand 67.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: VVA