Waarom IT altijd en overal voor de corporatie moet werken

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De visie van Avantage is dat IT altijd en overal voor jou moet werken. Waarom is dit onze visie? Omdat hierachter de essentie schuil gaat van de waarde van IT. IT moet immers ondersteunend zijn aan de kerntaken van de corporatie en de gebruiker hierin maximaal  ondersteunen. Avantage is van mening dat voorafgaand aan elke IT investering de vraag zou moeten worden gesteld “Kan deze IT oplossing altijd en overal werken voor de corporatie kerntaak dat mensen met een laag inkomen goed en betaalbaar kunnen wonen. Nu en in de toekomst”?

Deze vraag kan natuurlijk het beste worden gesteld aan de medewerkers zelf  die dagelijks werken aan deze kerntaak. Onze gesprekken met de gebruikers maken duidelijk dat zij hun werkplek waarderen en hun taken sneller en efficiënter kunnen uitvoeren.  Hierbij zien wij twee type gebruikers. De gebruiker die “stenen” gerelateerde taken verrichten gericht op bijv. woningbouw, onderhoud en vermogensbeheer. Zij worden hierin al jaren ondersteund door gespecialiseerde software. Daarnaast heb je de gebruiker die “huurder” gerelateerde taken verricht zoals klantcontact, reparatie, incasso, veiligheid en wijktoezicht. Beide type gebruikers maken gebruikt van O365 software voor productiviteitstaken en samenwerking. Het ondersteunen van deze gebruikerstaken middels IT ziet Avantage als hygiëne IT sourcing. 

Deze hygiëne IT sourcing biedt een stevig en veilig digitaal fundament dat 100% uit de cloud wordt aangeboden. Binnen Avantage bedoelen we hiermee “altijd en overal de cloud voor je laten werken”. De cloud voor je laten werken houdt in: transparant en voorspelbaar  bij lage kosten en hoge gebruikerstevredenheid. Om dit te realiseren hanteert Avantage het Open P x Q model (prijs x volume) waarbij de klant, door slim inzicht in het gebruik, optimaal  kan sturen op verlaging van zijn IT kosten. Omdat Avantage geen eigen datacenter heeft ondersteunen wij de klant hierin met volle overgave met als resultaat lage IT kosten. 

Voorwaarde voor succes is dat de gebruiker niets merkt van deze kostenoptimalisatie door bijv. het verplaatsen van zijn applicaties. Avantage realiseert dit  door inzet van haar unieke digitale werkplek concept GO! GO biedt een persoonlijke gebruikersschil die de gebruiker afschermt van de techniek en hem altijd en overal ondersteunt. De gebruiker wil dat zijn applicaties en data altijd klaar staan en support dichtbij is. GO biedt de gebruiker dit rol gebaseerde werken en meer. Denk aan het laatste nieuws, een jarige kalender maar ook een AI gedreven service chatbot.  GO is er voor jong en oud en zorgt ervoor dat iedereen een persoonlijke productieve werkplek heeft. 

Omdat IT altijd en overal voor jou moet werken betekent dit ook dat data en applicaties altijd en overal voor de corporatie medewerker beschikbaar dient te zijn. Dit kan alleen met een netwerk dat gebruikers altijd en overal verbindt met hun applicaties en data. Hiervoor gebruikt Avantage sinds 30 jaar haar Secure by Design Netwerk concept. Dit netwerk zorgt ervoor dat de gebruiker altijd en overal veilig over zijn data kan beschikken.

Dat IT altijd en overal voor jou moet werken betekent ook dat data altijd en overal voor de  gebruiker moet werken. Om dit te bereiken voorziet Avantage in datagerichte diensten bovenop de IT hygiëne laag. Hierdoor wordt datagedreven werken mogelijk en kan de gebruiker niet alleen de traditionele kerntaken aanpakken maar ook de nieuwe kerntaken.  Denk aan taken op het gebied van duurzaamheid, de energietransitie en de sociale cohesie in de wijk. Aanpak van deze nieuwe taken vereist dat gesloten “stenen ”en “huurder” data worden ingeruild voor open oplossingsgerichte data.  Avantage heeft de visie en de ambitie om samen met de klant de muren tussen  data silo’s af te breken. Het Open Data concept kent geen silo’s tussen ERP, “stenen” of “huurder” data en zal hierdoor nieuwe analyses en inzichten bieden die bovendien met GO  eenvoudig voor de gebruiker toegankelijk worden gemaakt.  Op het vlak van slim gebruik van open data staan wij gelukkig niet alleen. Het Avantage corporatieteam onderhoud op dit vlak reeds lange tijd nauwe contacten met  Microsoft. Wij hopen dat hiermee de datagedreven corporatie steeds weer een stapje dichterbij komt waarbij de medewerker steeds beter in staat is data gestuurde  beslissingen te nemen. 

Nieuwe inzichten zullen niet alleen nieuwe taken zoals duurzaamheid ondersteunen maar ook “oude” taken financieel slimmer stuurbaar maken. Denkt u hierbij aan nieuwe  inzichten in garantie, onderhoud en reparatie geldstromen waar mogelijk veel geld kan worden bespaard. IT voor je laten werken betekent volgens Avantage dus ook overal en altijd data voor je laten werken. 

Binnen onze visie speelt het Avantage digitale werkplekconcept, productiviteit, het juiste IT platform, cybersecurity,  IT service en beheer,  het open data concept en regie en governance een belangrijke rol. Mocht u meer willen weten over onze visie neem dan gerust contact met ons op.

Bron: Avantage, Foto: Avantage