Warmtewet voor corporaties: Brabant Wonen gebruikt Huurdersportaal

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Anthony van Kessel, Informatieanalist bij Brabant Wonen, vertelt: “Sinds een aantal jaar gebruiken wij het VIM van Batavia Groep. We zijn onlangs bij een aantal corporaties langs geweest om het Huurdersportaal van Batavia Groep te bekijken. Daar waren wij toen gelijk heel enthousiast over: de mogelijkheden en functionaliteiten zijn heel uitgebreid. En het is een gestandaardiseerde oplossing die we in korte tijd kunnen implementeren.”

Verrassend antwoord
Op de vraag waarom Brabant Wonen voor een Huurdersportaal kiest, komt een verrassend antwoord. Anthony zegt: “Dat zijn eigenlijk twee redenen. Het past natuurlijk in deze tijdsgeest. We willen de huurder meer mogelijkheden bieden om zaken te regelen wanneer het hem uitkomt. Hoe meer zaken huurders zelf online kunnen regelen, hoe beter. Het biedt voordelen voor onze bedrijfsvoering, maar dat is niet ons belangrijkste doel.

Warmtewet voor corporaties
De tweede reden is de Warmtewet die op 1 januari 2014 is ingegaan. We hebben als warmteleverancier de plicht om onze huurders inzicht te geven in hun energieverbruik. Papier is niet meer van deze tijd, elk kwartaal een rapportage per post sturen vonden we geen optie. We willen zoveel mogelijk processen automatiseren. We hebben een extern systeem waar het energieverbruik in wordt bijgehouden. Door middel van webservices gaan wij deze gegevens in ons Huurdersportaal tonen. Zo kan de huurder altijd de laatst bekende cijfers opzoeken. Wij zien dit als een heel efficiënte manier om aan je verplichtingen te voldoen en het is voor onze huurders ook nog eens heel gebruiksvriendelijk”, aldus Anthony.

Bron: Batavia Groep

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Batavia Groep in de CorporatieGids 2014 te bekijken.