Webinar van CEPO en EntrD over veilige testdata en de voorbereiding op de AVG

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 25 mei 2018 gaat de AVG van kracht. Over een paar maanden moeten organisaties voldoen aan scherpere regels om boetes te voorkomen en de privacy van klanten te beschermen. Een van die regels is dat softwaretesten alleen mag met anonieme data. Om dit te realiseren heeft EntrD de Datafactory ontwikkeld. Hiermee maskeren zij op een slimme manier privacygevoelige gegevens. De samenhang en onderlinge verbanden van de testdata blijven intact, maar de gegevens zijn niet herleidbaar naar klanten. Bijvoorbeeld familie de Vries wordt familie de Leeuw maar de gezinssamenstelling van twee volwassenen en twee minderjarige kinderen blijft intact.

 

Met de Datafactory ontstaat dus een database die vergelijkbaar is met de productiedatabase, inclusief alle unieke situaties.  Datafactory helpt om de privacy van de klanten te bewaken.

 

Domijn wilde, zoals iedereen, voldoen aan de AVG en de privacy van haar klanten beschermen. CEPO en EntrD hebben bij Domijn een pilot gedraaid waarbij met behulp van de Datafactory de data in de testomgeving is gemaskeerd. Deze pilot is ondertussen positief afgerond. U kunt de webinar waarin Frank te Velde van Domijn de pilot toelicht terugkijken via de link hierachter  https://cepo.nl/webinar-testen-anonieme-data/ 

 

Voortbordurend op de eerdere webinars organiseren EntrD en CEPO op 17 januari om 9.00 uur opnieuw een webinar. (20 minuten).

 

Wat gaan we behandelen:

  • Welke spelregels zijn er voor het gebruik klantgegevens buiten je productie omgeving

  • Hoeveel tijd het kost om dit voor elkaar te krijgen.

  • Verschillen tussen de Datafactory en andere oplossingen

  • Wat zijn de kosten (indicatie) en wat levert deze oplossing op?

Wilt u meer weten over testen met veilige data en hoe CEPO en EntrD kunnen helpen om te voldoen aan de AVG? Schrijf u dan snel in voor de webinar op 17 januari!

Bron: CEPO

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van CEPO te bekijken