WonenBreburg bouwt aan digitaal woningbestand met COENCAD

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Vastgoeddata wint aan belangstelling in de corporatiesector. Steeds meer processen vragen om heldere, bruikbare en betrouwbare gegevens. Ook WonenBreburg met een woningbezit van 27.000 woningen maakt de stap naar digitalisering van data met COBIM. Dit project combineert bestaande informatie uit verschillende bronnen met validatie op afstand en op locatie. Hierdoor ontstaat een digitaal woningbestand dat is opgebouwd uit complete woningmodellen. De vastgoeddata uit COBIM is op zowel op detail- als organisatieniveau in te zetten.

In samenwerking met Gerwin Coppens, Teamleider Bedrijfsbureau bij WonenBreburg, kwam het project tot stand. Hierin worden ca. 15.000 plattegronden uitgewerkt in COBM. Hij betrok collega’s uit meerdere afdelingen bij het proces. Zo verzamelt het team bedrijfsbureau alle beschikbare brondata, die de basis vormen voor digitalisering. De data-analist kan al tijdens de opdracht zoeken naar aanknopingspunten voor verdere toepassing. En de IT-afdeling ontwikkelt samen met COENCAD de koppeling om alle modellen en gegevens in de organisatie te integreren.

Zelf zijn we natuurlijk erg trots dat we voor deze Brabantse organisatie aan de slag mogen. Met veel collega’s uit Breda en Tilburg, plus onze thuisbasis precies ertussenin, zijn we goed bekend met het verzorgingsgebied van WonenBreburg. 

Bron: COENCAD, Foto: WonenBreburg