WoningNet: ‘Op zoek naar optimale match tussen woning en woningzoekende’

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het speelveld rondom woonruimteverdeling is de laatste jaren sterk veranderd. Hoe kijkt WoningNet, als een van dé experts op het gebied van woonruimteverdeling, naar de toekomst? WoningNet is op 27 september één van de exposanten op CorporatiePlein, en wij spraken hier alvast over met innovatiemanager Bas Koerhuis.

Het bij elkaar brengen van vraag en aanbod in de huurwoningmarkt is volgens Bas een continu proces. “Wij leggen continu verbinding, en onze dienstverlening vereist dat wij op zoek gaan naar initiatieven om de optimale match tussen woning en woningzoekende te maken.”

Optimale match
Bas vertelt dat doorstroming steeds belangrijker zal worden voor het maken van een optimale match. “Niet alleen voor de woningzoekenden, maar ook van de corporaties. De inzet van data – met betrekking tot het klik- en zoekgedrag, verhuisbewegingen en historische reacties – om beter in kaart te brengen wat de optimale match is, wordt onmisbaar. Goede data-analyses en experimenten zijn daarbij essentieel om tot die inzichten te komen. Daarmee kunnen wij vervolgens de dienstverlening optimaliseren.”

“Dit betekent dat WoningNet waar nodig digitaliseert en altijd blijft innoveren, zonder het persoonlijke contact met corporaties en woningzoekenden te verliezen. De komende jaren zullen daarbij technologieën als chatbots en slimme API’s steeds meer worden ingezet om de kwaliteit van een woonmatch te verhogen.”

Corporatiemedewerkers ontzorgen
Tijdens CorporatiePlein vertelt WoningNet, als Shared Service Center en kennispartner, meer over hoe zij corporaties ontzorgt. “Bezoekers op de beurs zijn daarom van harte welkom op onze stand, om met ons hun ‘zakelijke zorgen’ te bespreken. Daarnaast willen wij ‘het ontzorgen’ op een ludieke manier laten zien. Wij brengen dit namelijk letterlijk over door een play momentje op de drukke beursvloer te creëren. Met een top barista, virtual reality games, een flipperkast en een lekkere bank, bieden wij de mogelijkheid om bij te praten met oude bekenden.

Bron: CorporatieMedia | Foto: WoningNet

Aanmelden voor CorporatiePlein 2018 kan hier. Een plattegrond met alle deelnemende exposanten vind je hier.

WoningNet is op CorporatiePlein te vinden op stand 64