WoningNet over innovatie op de woningmarkt

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Vernieuwing in de samenleving zorgt - gestimuleerd door ontwikkelingen in IT - voor vernieuwing in de woningmarkt. Hoe profiteren woningcorporaties hiervan optimaal? Een gesprek met Bram de Rooij, portfolio- en innnovatiemanager van WoningNet over vernieuwing.

"De woonconsument wil zelf in staat zijn woonbehoefte te realiseren ook in de woonwereld van de sociale huur," begint Bram. "Wij bieden de consument de regie over zijn eigen woonbehoefte. WoningNet ondersteunt corporaties dit te faciliteren, en zoekt de grenzen op van wat er binnen de huidige regelgeving kan en mag."

Voorbeelden van vernieuwing
Op de vraag of Bram enkele innovatievoorbeelden bij WoningNet kan geven, zegt hij. "Wij hebben een app ontwikkeld, genaamd HuisjeHuisje - zie www.huisjehuisje.nl - voor woningzoekenden waarmee ze onderling hun woning kunnen ruilen. Daarnaast kan het nieuwe woonruimtebemiddelingssysteem van WoningNet verschillende doelgroepen op maat begeleiden op de woningmarkt. Er wordt rekening gehouden met het unieke profiel van de woonconsument en bieden een passende match voor ieder persoon. Wij zijn hier toe in staat door een juiste analyse van de grote hoeveelheid gegevens uit ons systeem."

"Nieuwe woonvormen als studenten die met ouderen wonen of wooncomplexen waar statushouders met woningzoekenden samenwonen zijn in opkomst. Corporaties hebben behoefte aan een effectieve IT-oplossing om dergelijke vernieuwende woonvormen mogelijk te maken. Onze nieuwe oplossing is voorbereid om dergelijke pilots en experimenten door corporaties snel en flexibel te faciliteren."

Innovatieve oplossingen
De mogelijkheden van WoningNet bij het ondersteunen van  zowel de woonconsument als de corporatie staat centraal bij het bedrijf op CorporatiePlein. "Samen met onze IT-partners Coolprofs en Outsystems gaan wij graag in gesprek met bezoekers op onze stand, beantwoorden wij vragen én geven wij een verrassende voorstelling met innovatieve voorbeelden onder begeleiding van heerlijke koffie en wafels."

WoningNet is op CorporatiePlein te vinden op stand 34