WoningNet WRB – Next level in woonruimtebemiddeling

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

WRB is het nieuwe woonruimtebemiddelingssysteem van WoningNet. Het helpt corporaties om voor iedere woningzoekende een geschikte woning te vinden – snel en slim.

Uniform systeem
WoningNet WRB is een uniform systeem dat naadloos aansluit op de processen van woningcorporaties voor de selectie en sortering van woningzoekenden. In het systeem zitten wet- en regelgeving en andere selectiecriteria. Je hebt op elk moment inzicht in de stand van zaken en wel ke acties er nog uitgevoerd moeten worden. WoningNet WRB is in samenwerking met de corporaties ontwikkeld en kan door alle corporaties gebruikt worden. Het wordt continu uitgebreid met nieuwe functies en features.

Toekomstbestendig
WoningNet WRB is ontwikkeld om corporatiemedewerkers te ondersteunen in hun werk om woningzoekenden zo goed mogelijk te helpen. Het nieuwe systeem is gebruiksvriendelijk, goedkoper in onderhoud, snel aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen en daarmee toekomstbestendig.

WRB in de praktijk
‘Het systeem werkt goed’, vertelt Helga Altena, senior woonconsulent van Welbions in Hengelo. ‘Natuurlijk is het even wennen, omdat het anders werkt dan het systeem dat we gewend waren. Dat is logisch en hadden we ook verwacht. We zijn als eerste regio overgegaan op het nieuwe systeem en worden hierbij heel goed ondersteund door de servicedesk.’

Overzichtelijk, makkelijk en snel systeem
Het systeem is heel logisch opgebouwd, overzichtelijk en snel. Het is helemaal van deze tijd, interactief en je kan snel iemand opzoeken. Een groot voordeel is dat het betaalverkeer uit het systeem is gehaald en is geautomatiseerd via Buckaroo. Dat scheelt veel werk en tijd. Ook voor woningzoekenden is het systeem veel gebruiksvriendelijker. Een grote verbetering is dat ze kunnen inloggen met een e-mailadres, wat voorheen alleen met hun registratienummer kon.

Implementatie met emmer en schep
Wat Marije Tonen, implementatieconsultant van WoningNet, opvalt is het enthousiasme van medewerkers bij klanten. ‘De implementatieperiode is een leuke en intensieve tijd samen met de klant. De demo omgeving, het zogenoemde ‘zandbakken’, is een hele prettige manier voor medewerkers om kennis te maken met het systeem. Het voor deel van deze aanpak is dat medewerkers in een vroeg stadium van de implementatie zelf al kunnen oefenen en ontdekken. WoningNet WRB is een gebruiksvriendelijk en goed doordacht systeem waarmee medewerkers echt geholpen zijn en dat krijgen we terug van klanten’, aldus Marije.

Continu blijven verbeteren
Nog niet alles is af en het systeem is volop in ontwikkeling. In gebruikerspanels wordt besproken aan welke functionaliteiten en opties behoefte is. Deze worden ontwikkeld en kunnen na implementatie door alle corporaties worden gebruikt. In de service portal worden de nieuwe functionaliteiten beschreven en uitgelegd. Dit is ook de plek waar klanten hun specifieke vragen kunnen stellen aan onze servicedesk.

Woonmonitor
De Woonmonitor is het nieuwe managementinformatiesysteem in WoningNet WRB. Het geeft inzicht en sturing in de werking en ef fecten van de woningmarkt op basis van data uit het WRB-systeem. Bijvoorbeeld over doorlooptijd verhuurproces, weigeringen, populariteit van woningen of wijken of over toewijzingen aan bepaalde doelgroepen.

Werken alle klanten van WoningNet al met het nieuwe WRB-systeem?
Het systeem draait bij een deel van onze klanten. Dit jaar gaan ook de andere regio’s over op het nieuwe systeem.

Bron: CorporatieGids 2019 | Foto: WoningNet