Woongoed Zeeuws Vlaanderen over Future IT Assessment

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Corporatie Woongoed Zeeuws Vlaanderen liet een Future IT Assessment uitvoeren door Centric. Teamcoach ICT Romain Aper - aanvankelijk sceptisch – is blij dat ze het gedaan hebben. ‘Deze assessment gaat echt de diepte in en is voor ons van grote toegevoegde waarde geweest’.

De Zeeuwse corporatie – ruim zesduizend woningen, zeventig medewerkers – wil op korte termijn een aantal grote vervangtrajecten uitvoeren binnen de IT-infrastructuur. Die veranderingen moeten de doelstellingen van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen ondersteunen. Romain: “We zetten bijvoorbeeld zwaar in op mobiel werken. De helft van onze medewerkers heeft een buitenfunctie. Wij willen hen - opzichters, wijkbeheerders - zoveel mogelijk faciliteren zodat zij hun werk ook buiten optimaal kunnen doen. Daarnaast staan we voor een fundamentele keuze: gaan we zelf nog flink in de infrastructuur investeren of is outsourcing de oplossing? De assessment gaat ons hierbij helpen.”

Concreet
De vervangtrajecten betreffen onder meer het volledig vervangen van de hardware en de overgang naar Office 365. Romain: “Ook al staan intern alle neuzen wel dezelfde kant op, niets stond nog goed uitgewerkt op papier. Dus mensen konden er hun eigen invulling aan geven. Met de Future IT Assessment hebben we de plannen concreet vorm kunnen gegeven.”

Workshops
De assessment duurt vijf dagen, waarin onder meer workshops zijn gehouden voor alle disciplines vanuit de corporatie. Romain: “Medewerkers van verschillende ‘pluimage’ - een wijkbeheerder, een niet-planmatig opzichter, een planmatig opzichter - hebben verteld wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Dit heeft Centric goed begeleid en in een document verwerkt.”

Scepsis
In eerste instantie voelde Romain wel enige scepsis. “Als ICT-verantwoordelijke dacht ik ‘Hebben we dat nou wel nodig? Laten we maar gewoon meters gaan maken.’ Maar terugkijkend is het echt van toegevoegde waarde geweest; ik ben er heel positief over.”

Helder
Die toegevoegde waarde zit voor Romain vooral in de duidelijkheid die de rapportage biedt. “Met dat document in de hand kunnen we nu leveranciers benaderen; onze wensen en doelstellingen staan er heel helder in geformuleerd.”

De diepte in
Romain denkt dat met name kleinere corporaties erg veel baat kunnen hebben bij de Future IT Assessment. “Natuurlijk hebben wij ICT- en informatiebeleid geformuleerd, maar bij een kleinschalige corporatie als de onze blijft dat vaak toch wat summier. Deze assessment gaat echt de diepte in en dat konden wij goed gebruiken. Een aanrader voor andere corporaties, ook als ze geen klant bij Centric zijn!”

Bron: Centric

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Centric in de CorporatieGids 2017 te bekijken