Woonkwartier en Thuisvester werken samen aan verduurzaming

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Er is veel interesse onder huurders in duurzame energie. En lagere woonlasten zijn altijd welkom. Daarom hebben Thuisvester en Woonkwartier hun hoogbouwdaken beschikbaar gesteld aan de zonne-coöperatie Uitonsdak die daar zonnepanelen op gaat leggen.

15 jaar lang voordeel
De bewoners kunnen lid worden door eenmalig 15 euro te betalen. Ze besparen daarmee jaarlijks  ongeveer 100 euro op de energierekening en dat 15 jaar lang. Leden van Uitonsdak dragen bij aan de opwek van schone energie en ontvangen daarom een korting op de energiebelasting.

Sociaal en toekomstvast verduurzamen
Met een zonne-coöperatie kunnen de beschikbare daken maximaal benut worden voor het opwekken van zonne-energie. Door gebruik te maken van de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking kunnen huurders deelnemen in de collectieve opwekking, ook als zij zelf geen zonnepanelen op het dak hebben.

Gebouwverduurzamer INNAX is technisch en financieel-juridisch verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie, exploitatie van de zonne-coöperatie. Meer informatie is te vinden op zonnecooperatie.nl.

Bron: INNAX, Foto: INNAX