Woonlasten in beeld bij Haaglanden

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningzoekenden worden bij Woonnet Haaglanden voortaan niet meer verrast door hoge kosten. De woonlastenindicator toont nu bij vrijwel elke woning de totale woonlasten; totale huur, kosten voor het verbruik van elektriciteit, gas en water en eventuele huurtoeslagbijdrage. Daarnaast krijgen woningzoekenden advies of de woning binnen hun budget past en of de woning in een buurt staat die bij hun leefstijl past.

“Woningzoekenden kunnen een weloverwogen keuze maken”
"Voor ons is het belangrijk dat woningzoekenden voor ze een nieuwe woning gaan huren inzicht hebben in hun toekomstige woonlasten. Hierdoor kunnen woningzoekenden een weloverwogen keuze maken en het Nibud-advies maakt de keuze nog eenvoudiger. We hopen als corporaties dat nieuwe huurders hierdoor minder kans hebben om betalingsproblemen te krijgen. Zig en Vabi hebben veel energie gestoken om de woonlastentool binnen de gestelde planning live te laten gaan." – aldus Jolanda Hoogeboom, directeur SVH/Woonnet Haaglanden.

Samenwerking Vabi en Nibud
Voor deze oplossing werkte Zig samen met Vabi om de energielasten en de huurtoeslag te berekenen. SVH werkte samen met het Nibud om de betaalbaarheidsadviezen te berekenen. Zig ontsluit de gegevens op de website en heeft koppelingen gemaakt voor alle 15 aangesloten corporaties zodat van elke corporatiewoning de energielasten kunnen worden opgehaald.


Bron: Zig Websoftware

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Zig Websoftware in de CorporatieGids 2015 te bekijken.