Woonlasten indicatie voor Thuis in de Achterhoek

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Voor woningzoekenden in de Achterhoek zijn nu naast de huurlasten ook de totale woonlasten inzichtelijk van een huurwoning. Hierdoor kan een woningzoekende een betere afweging maken over de betaalbaarheid van een woning en komt hij niet voor nare verassingen te staan. Voor de corporaties neemt de kans op betalingsachterstanden af doordat de woningzoekenden aan de voorkant worden geïnformeerd over de totale woonlasten.

Om de woonlasten te kunnen tonen heeft Qvision samen met Vabi koppelingen gerealiseerd met de oplossing Vabi Assets Energie bij de deelnemende corporaties. Wanneer een woningzoekende de website anoniem bezoekt (hij is niet ingelogd), wordt een indicatie getoond van de woonlasten op basis van vier voor gedefinieerde profielen. Zodra een woningzoekende is ingelogd wordt de indicatie berekend op basis van de persoonlijke situatie van de woningzoekende. Hierin worden onder andere zaken als de gezinsgrootte en gezinssamenstelling meegenomen.

De woonlasten indicatie wordt niet alleen bij de details van een woning getoond, maar ook direct in de lijstweergave. Hierdoor krijgt de woningzoekende direct een compleet beeld van de betaalbaarheid van de woning.

Hieronder vind je een aantal weergaven van de woonlasten indicatie zoals deze is gerealiseerd voor Thuis in de Achterhoek.

Bron: Qvision

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Qvision in de CorporatieGids 2015 te bekijken.