Woonstad Rotterdam en WoonEnergie slaan de handen ineen om huurders energiebewuster te maken

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woensdag hebben woningcorporatie Woonstad Rotterdam en energieleverancier WoonEnergie een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het doel van de samenwerking is om huurders energiebewuster te maken. Dit leidt tot structurele besparingen op de energiekosten.

Maria Molenaar, voorzitter Raad van Bestuur Woonstad Rotterdam, is blij met de samenwerking. “Een belangrijk onderdeel van ons duurzaamheidsprogramma is om huurwoningen energiezuiniger maken. Huurders ervaren op die manier meteen een voordeel in hun energierekening en dus ook in de woonlasten. Om de woonlasten nog verder naar beneden te krijgen is het belangrijk dat huurders energiebewuster zijn en daar ook naar handelen. Hiervoor gaan wij samenwerken met WoonEnergie in de vorm van een adviesgesprek aan huis. We beginnen met een pilot in het gebied Prins Alexander. Daarna evalueren we en indien succesvol gaan we gefaseerd per gebied verder”.

Adviesgesprek
Tijdens het adviesgesprek neemt de adviseur van WoonEnergie een energietest bij de huurders af. Op basis hiervan kan de huurder zien of hij energiezuinig gedrag vertoont en krijgt hij inzicht in de besparingsmogelijkheden. De adviseur biedt de huurder daarnaast de mogelijkheid over te stappen naar WoonEnergie.

Bron: Woonstad Rotterdam