Woonzorg Nederland draagt twee wooncomplexen over aan collegacorporaties

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woonzorg Nederland heeft twee van haar wooncomplexen verkocht. De complexen passen niet meer in de wensportefeuille van Woonzorg Nederland maar zijn nog wel geschikt voor reguliere verhuur. De woningen zijn overgedragen aan lokale woningcorporaties in de desbetreffende regio’s en blijven behouden binnen de sociale sector.

Het betreft de wooncomplexen Paleisring in Tilburg en Stadsgraav’n in Ootmarsum. In totaal zijn er meer dan 93 eenheden overgedragen aan de lokale woningbouwcorporaties, TBV Wonen in Tilburg en Mijande Wonen in Ootmarsum. De woningen van beide complexen blijven behouden binnen de sociale sector. 

“We hebben er bewust voor gekozen om de wooncomplexen over te dragen aan lokale woningcorporaties. Door de overdracht aan TBV Wonen en Mijande Wonen blijven deze woningen beschikbaar in de sociale sector,” aldus Cees van Boven, bestuursvoorzitter van Woonzorg Nederland.

Paul Kouijzer, directeur-bestuurder TBV Wonen: “Er is een grote behoefte aan betaalbare sociale huurwoningen in Tilburg. We werken er op allerlei manieren aan om het aanbod te behouden of te vergroten. We zijn blij dat we deze woningen in hartje stad beschikbaar kunnen houden voor onze doelgroep. Samen met de plannen die er liggen voor herontwikkeling van het Koningsplein/Koningswei en de woningen die straks terugkomen in plaats van Piusstaete hebben we voor de toekomst een mooi woningaanbod in het centrum van onze stad.”

“Wij zijn blij met de aanwinst van Stadsgraav’n. Deze investering is belangrijk voor de inwoners van Ootmarsum omdat we hiermee bijdragen aan een goed sociaal woningaanbod voor nu en in de toekomst,” aldus Rudy Ligtenberg, interim-directeur-bestuurder van Mijande Wonen. 

Met de opbrengst van de verkoop wil Woonzorg Nederland extra woningen bouwen en aankopen die goed aansluiten bij de seniore doelgroep. Vanwege de toenemende vergrijzing en de krapte op de woningmarkt is er een grote vraag aan geschikte huisvesting voor senioren. Om deze vraag te voldoen en doorstroming verder te stimuleren, heeft de seniorenhuisvester de ambitie om het aantal woningen jaarlijks met 400 tot 500 uit te breiden.

Bron: Woonzorg Nederland, Foto: Woonzorg Nederland