Woonzorg Nederland tilt informatiebeveiliging naar hoger niveau met certificering

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Als één van de weinige woningcorporaties is Woonzorg Nederland gecertificeerd voor ISO 27001, hét wereldwijde keurmerk voor informatiebeveiliging. De certificering markeert een bijzondere mijlpaal in de digitale transformatie van de bedrijfsvoering van Woonzorg Nederland.

“In het huidige digitale tijdperk kan Woonzorg Nederland niet om informatiebeveiliging heen. De digitalisering van onze bedrijfsprocessen brengt vele voordelen met zich mee, maar er liggen ook gevaren van datalekken en andere beveiligingsproblemen op de loer. We vinden het belangrijk dat onze 45.000 huurders erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens bij ons in veilige handen zijn. De certificering is een belangrijke bevestiging daarvan,” aldus Arnold Pureveen, bestuurder bij Woonzorg Nederland.”  

Peter de Regt, manager Informatisering & Automatisering bij Woonzorg Nederland, vult aan: “Voor de certificering doorliep Woonzorg Nederland een intensief certificeringstraject. In samenwerking met Audittrail hebben we naast de doorvoering en documentatie van de vereiste ISMS-processen sterk ingezet op cyberbewustwording. Dit certificaat is de ultieme beloning voor onze gezamenlijke inspanning. Dat wil niet zeggen dat we stilstaan. Ons team werkt continu aan de verbetering van informatiebeveiliging, zodat we ook toekomstige cyberdreigingen het hoofd te kunnen bieden.”

Erik Stein, namens adviesbureau Audittrail: “Audittrail is supertrots dat Woonzorg Nederland met onze ‘Security Officer as a Service’ en onze lead implementor een grote stap in volwassenheid in informatiebeveiliging heeft gezet. Wij werken nu samen vanuit de I&A afdeling om de nieuwe oplossingen steeds breder en dieper binnen de Woonzorg organisatie te borgen.” 

Op donderdag 1 februari nam Arnold Pureveen, bestuurder Woonzorg Nederland, het ISO-certificaat tijdens een feestelijke bijeenkomst in ontvangst van certificerende instelling Brand Compliance.

Bron: Woonzorg Nederland, Foto: Woonzorg Nederland