Zynyo: Efficiënt en soepel verhuurproces door digitale handtekeningen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Directeur Michiel Geerdink van Zynyo.

Woningcorporaties staan voor een grote uitdaging als het gaat om het efficiënt inrichten van klantprocessen, begint Michiel: “Veel energie en kosten zijn al gemaakt in het snel kunnen opstellen van documenten en het zorgen voor kwalitatieve, goede informatie die snel en eenvoudig toegepast kan worden. Een logische volgende stap in de hele digitalisering van de klantprocessen is het invoeren van digitale handtekeningen zodat deze processen niet meer worden onderbroken met een papieren proces. Het uitprinten, opsturen en bij ontvangst weer inscannen is tijdrovend, en met een digitale handtekening overbodig.”

Digitale handtekening
In veel gevallen volstaat de geavanceerde digitale handtekening namelijk, gaat Michiel verder. “Deze is rechtsgeldig, heeft een hoge mate van betrouwbaarheid en slechts in sommige gevallen is de gekwalificeerde digitale handtekening nodig. Zynyo levert hiervoor een platform dat geschikt is voor alle typen documentstromen op alle benodigde betrouwbaarheidsniveaus. Het gebruik van geavanceerde- of gekwalificeerde digitale handtekeningen voor woningcorporaties kan worden geïntegreerd in de bestaande toepassingen of stand-alone via onze cloudapplicaties.”

“Naast digitaal ondertekenen biedt Zynyo onder andere in samenwerking met iDIN en CheckedID de mogelijkheid tot digitale identiteitsverificatie. Bij iDIN worden de gecontroleerde persoonsgegevens bij de bank van de huurder digitaal opgehaald. Via CheckedID worden identiteitsmiddelen zoals paspoort en ID-kaart online, veilig en rechtsgeldig gecontroleerd via een app. Met deze toepassingen laat Zynyo het gehele huurproces voor zowel huurder als verhuurder efficiënt en soepel verlopen.”

Digitale toekomst
Tijdens CorporatiePlein vertelt Zynyo meer over hoe het – volledig in lijn met Europese wetgeving – het digitaal identificeren en ondertekenen van overeenkomsten versnelt, vereenvoudigt en verbetert. Michiel: “We gaan graag met bezoekers in gesprek over wat wij voor ze kunnen betekenen, en we houden ook twee kennissessies. Er komen steeds meer technologische middelen en toepassingen beschikbaar waarbij identiteitsmiddelen online gecontroleerd kunnen worden. De persoonsdata die hiermee ontvangen worden kunnen het huurproces zoveel soepeler laten verlopen voor alle deelnemende partijen. In de sessie over online identiteitscontrole en persoonsdata digitaliseren, brengen we je in twintig minuten ‘up to speed’ over de mogelijkheden en hoe deze ingepast kunnen worden.”

“De coronacrisis heeft daarnaast laten zien dat digitaal werken de toekomst heeft. Digitaal ondertekenen is daar een essentieel onderdeel van, en heeft bovendien ook nog veel andere voordelen. In onze tweede kennissessie zoomen we in op de voordelen van digitaal ondertekenen, de rechtsgeldigheid en hoe je dit binnen de organisatie kunt implementeren. Daarbij zullen wij ook een ‘live’ demonstratie geven van een digitaal ondertekenproces.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Zynyo